Svíčková je naše národní jídlo, což potvrzuje i nedávno zveřejněná malá anketka, v níž měli uživatelé odpovědět na jednoduchou otázku, které jídlo je podle nich nejvíce české. Na prvním místě se umístilo knedlo-zelo-vepřo, na druhém potom svíčková. Třetí místo obsadila další klasika řízek. Důležitým prvkem byly knedlíky jako příloha. Vezmeme-li v úvahu, že vepřová [...]
Svíčková omáčka by se správně měla nazývat hovězí pečeně na smetaně. Má statut národního pokrmu a obestírá ji tolik tajemství, že leckoho už jen název odradí od vaření. Nejde tedy ani tak o to, zdolat maso a omáčku, ale hlavně překonat sám sebe a pustit s
projít na článekSvíčková na smetaně (2 porce) Popis: Lahodná smetanová omáčka z kořenové zeleniny a divokého koření, s křehkými plátky zadního hovězího masa špikovaného voňavou slaninou. Složení: hovězí maso zadní (31 %), hovězí vývar (voda, hovězí maso
projít na článekSvíčková na smetaně (2 porce) Popis: Lahodná smetanová omáčka z kořenové zeleniny a divokého koření, s křehkými plátky zadního hovězího masa špikovaného voňavou slaninou. Složení: hovězí maso zadní (31 %), hovězí vývar (voda, hovězí maso
projít na článekV angličtině se jí říká Fillet nebo Tenderloin. Hovězí svíčková je nejdražší, ale také nejkvalitnější flákota masa z celého skotu. Jedná se o vnitřní bederní sval, který najdeme na spodní straně hřbetu (na vrchní straně najdeme nízký roštěnec). Maso má je
projít na článekSvíčková a lá Stroganoff je tradiční ruská úprava hovězího s nakyslou omáčkou (rus. Бефстроганов Befstróganov). Její původ se datuje do 19. století, ale brzy se rozšířila do celého světa. Název pravděpodobně pochází z významné ruské rodiny Stroganovů, nej
projít na článek