V angličtině se jí říká Fillet nebo Tenderloin. Hovězí svíčková je nejdražší, ale také nejkvalitnější flákota masa z celého skotu. Jedná se o vnitřní bederní sval, který najdeme na spodní straně hřbetu (na vrchní straně najdeme nízký roštěnec). Maso má jemná vlákna a je hezky křehoučké, až se rozsýpá, a to hlavně kvůli tomu, že je sval při pohybu zvířete málo namáhán. Hovězí svíčková je nádherně libový kus mas. Má v sobě jen 3 – 4,5 % tuku.
Svíčková (nikoliv omáčka) je sval uložený podélně pod bederními obratly. Svíčková představuje to nejlepší, nejlibovější a nejkřehčí maso. Na svíčkovou omáčku jej samozřejmě můžeme použít. Každý ať si ale zhodnotí, jestli není z pravé svíčkové lepší udělat
projít na článekHovězí svíčková (v angličtině známá jako Fillet nebo Tenderloin) je nejkvalitnější a také nejdražší část hovězího, ze které se připravují jedinečné steaky. Minimální obsah tuku a jemná svalová vlákna zajišťují dokonalou křehkost každého sousta. Není proto
projít na článekPřipravit si doma skvělý steak z hovězí svíčkové alias tenderloin není nic složitého. V tomto jednoduchém návodu vám představíme osvědčené postupy, jak připravit vyzrálý hovězí svíčkovou, abyste vždy dosáhli chutného výsledku.
projít na článekSvíčková omáčka by se správně měla nazývat hovězí pečeně na smetaně. Má statut národního pokrmu a obestírá ji tolik tajemství, že leckoho už jen název odradí od vaření. Nejde tedy ani tak o to, zdolat maso a omáčku, ale hlavně překonat sám sebe a pustit s
projít na článekSvíčková na smetaně (2 porce) Popis: Lahodná smetanová omáčka z kořenové zeleniny a divokého koření, s křehkými plátky zadního hovězího masa špikovaného voňavou slaninou. Složení: hovězí maso zadní (31 %), hovězí vývar (voda, hovězí maso
projít na článek