Mleté maso připravujeme bezprostředně před přípravou pokrmů, a to z toho důvodu, že podléhá rychlé zkáze. Pokrmy z mletých mas jsou velmi chutné a záleží jen na tvořivosti toho, kdo je připravuje, co je z nich schopen vykouzlit. Hrubost mletí volíme podle technologického postupu a tepelné úpravy. Maso samo o sobě špatně pojí, proto musíme na pojivost přidat jinou surovinu.
Na pánev si rozpustíme trochu tuku, přidáme maso a nakrájenou cibuli a smažíme, dokud maso nezešedne. Přidáme lžíci mouky a vodu až se vytvoří hustá omáčka. Dochutíme kořením a necháme vařit na mírném ohni cca 15 minut. Podáváme s nudlemi nebo s rýží.
projít na článekBlíží se grilovací sezona a základní rady jsou pořád stejné. Obecně platí, že by se člověk měl vybavit zaprvé dobrým grilem, za druhé by si měl koupit kvalitní materiál. A strašně důležité je, aby toho dělal přiměřené množství. Daleko lepší je udělat jen
projít na článekHistorie uzení spadá až do období pravěku. Je zřejmé, že podobným způsobem upravovali lidé maso před více než 80 000 lety. Uzené, zejména vepřové maso, bylo známé i na našem území. Vzhledem k tomu, že maso jedli prostí lidé zpravidla pouze v neděli, bylo
projít na článekJehněčí maso se vyznačuje řídkou, vodnatelnou, narůžovělou svalovinou s nažloutlým tukem.
projít na článekJednohubky, kanapky a chuťovky jsou oblíbené vánoční a silvestrovské recepty. Nechybí na žádném vánočním stole. Chuťovky se podávají při oslavách [] Příspěvek Recepty na jednohubky, chuťovky a kanapky nejlepší recepty nejen na Silvestra! pochází z Vánočn
projít na článek