Blíží se grilovací sezona a základní rady jsou pořád stejné. Obecně platí, že by se člověk měl vybavit zaprvé dobrým grilem, za druhé by si měl koupit kvalitní materiál. A strašně důležité je, aby toho dělal přiměřené množství. Daleko lepší je udělat jen jedno jídlo, ne hromadu něčeho, co vystydne a druhý den je většinou nepoživatelné. Zde naleznete typy na chutné recepty.
Mleté maso připravujeme bezprostředně před přípravou pokrmů, a to z toho důvodu, že podléhá rychlé zkáze. Pokrmy z mletých mas jsou velmi chutné a záleží jen na tvořivosti toho, kdo je připravuje, co je z nich schopen vykouzlit. Hrubost mletí volíme podle
projít na článekČeský národ miluje grilování. Zhruba každý druhý Čech griluje alespoň dvakrát měsíčně, pětina národa dokonce jednou za týden. Na grilu se dá upéct každé maso, a aby bylo chutné, musí být skutečně čerstvé a správně připravené. Výborné je marinované maso. M
projít na článekUzení v horkovzdušné troubě se zdá jako možná náhrada za klasickou domácí udírnu. Celodenní uzení masa v domácí udírně je typickým grilováním, ať už se jedná o uzené hrudí, vepřové maso, kuře, klobásu nebo další.Co když ale nemáte přístup k udírně, menším
projít na článekNa pánev si rozpustíme trochu tuku, přidáme maso a nakrájenou cibuli a smažíme, dokud maso nezešedne. Přidáme lžíci mouky a vodu až se vytvoří hustá omáčka. Dochutíme kořením a necháme vařit na mírném ohni cca 15 minut. Podáváme s nudlemi nebo s rýží.
projít na článekČevabčiči/čevapčiči je ostrá, červenohnědá, středně hrubá masová směs, která se tvaruje do válečků. Protože se mleté maso velmi rychle kazí, jeho přípravu provádíme těsně před tepelnou úpravou. Maso by mělo být šťavnaté a nadýchané. K dochucování lze použ
projít na článek