Hrachová kaše Už je naše

Ve školních jídelnách nás kaší docela hustě častovali. Až po létech jsem hrachové kaši přišel n chuť. Asi proto, že jsem si ji připravil. Hrachová kaše | Už je naše Bývá vhodné loupaný hrách přebrat a odstranit z něj případné kamínky, nečistoty a nehrachové příměsi. Půlený hrách se nemusí předem namáčet a navíc se uvařené půlené luštěniny parádně rozpadají, až v konečném stádiu vytvoří kaši. Takže vám hrách jde tímto vstříc. Paku už to chce jen klid, včas si připravit cibulku na zdobení i volské oko s klobásou. Porce2 osoby Doba přípravy10 minut Doba vaření50 minut Suroviny 250g žlutého loupaného půleného hrachu 3lžíce sádla 1lžičku hladké mouky 1 cibuli 250ml zeleninového vývaru až 5stroužků česneku 1lžičku majoránky Pokyny Cibuli rozpůlíme a polovinu nakrájíme na měsíčky. Ty vložíme do rozpuštěných dvou lžic sádla a necháme volně jemně probublávat. Až 30 minut. Přebraný hrách několikrát propereme. V kastrolu zalijeme vodou, aby byl hrách ponořený. Přidáme malou špetičku sole. Vaříme na mírném ohni. Když se tvoří pěna, odebereme ji a pak zakryjeme. Vaříme na mírném ohni tak 49 minut. Druhou polovinu cibule nakrájeme nahrubo na kostičky. Vyjmeme z kastrolu osmahnuté měsíčky a dáme stranou. Na zbylém sále osmahneme kostičky cibule. Přidáme mouku a promícháme. Vytvoříme jíšku. Jakmile se mouka zpění, zalijeme vývarem a rozmícháme. Hrách ještě trochu osolíme a smícháme s vývarem. Promícháme a necháme probublávat. Přidáme nasekaný česnek. Přidáme majoránku. Dobře promícháme a necháme ještě tak minutu provařit, aby česnek hrách provoněl. Mezitím si uděláme volské oko a opečeme na sádle klobásu, kterou jsme křížem krážem nařízneme. Kaši propasírujeme přes cedník obrácenou stranou měchačky. Je to docela crcání, ale výsledek vás odmění. Pokud při pasírování kaše vychladne, znovu ji ohřejeme. Podáváme s vejcem, klobásou a okurkou. Kaši zdobíme osmaženými měsíčky cibule. Příspěvek Hrachová kaše | Už je naše pochází z mojetara.cz

projít na článek

Tekutá strava

Tekutá strava je taková strava, která se skládá z kapalných potravin s hladkou konzistencí. Obsahuje mléko, mléčné koktejly, zmrzlinu, pudinky, krémové polévky, ovoce s vlákninou, hladké vařené obiloviny, jako je kaše, dále máslo a med. Rovněž do ní patří

projít na článek

Léčivé účinky rakytníku

Rakytník řešetlákový je bylina, která obsahuje vitamíny A, B1, B2, B6, C a další účinné složky. Listy, květy a plody se používají k výrobě léčebných prostředků. V potravinovém průmyslu se využívají bobule rakytníku řešetlákového k výrobě želatiny, šťávy,

projít na článek

O nás

Na tomto místě se můžete seznámit s naším firmou: Naše poslání Naše zkušenosti Vedení společnosti

projít na článek

Bábovka jako součást vyvážené stravy nic nelogické

Bábovka jako součást vyvážené stravy nic nelogické V poradenské praxi se pravděpodobně i vám stává, že vaši klienti

projít na článek

Naše babča

The post Naše babča first appeared on Nejlepší české vtipy.

projít na článek