1/2 hrnku polohrubé mouky 1/2 hrnku hrubé mouky 2 vejce 1 hrnek kefíru 2 rohlíky 1 kousek másla 1 lžíce oleje sůl na špičku nože jedlé sody Nejdříve nakrájíme rohlíky na kostky. Na másle je opečeme dozlatova a necháme…
Pro přípravu bábovky se používá bábovková forma, která je jednou z nejoblíbenějších. Těsto můžete péci i v jiných tvarech, srnčích hřbetech a podobně. Pocukrovaná bábovka se ale na nedělním stole bude vyjímat nejlépe. Kdo si potrpí na hrnkové pečení, bude
projít na článekChlupaté knedlíky patří mezi tradiční česká jídla a přílohy v jednom a jsou chutným zastavením na cestě mezi bramborovými knedlíky a slovenskými haluškami. V některých kuchařských knihách je však pod názvem chlupaté ani nenajdete, skrývají se pod různými
projít na článekTřebaže knedlíky nemají historicky český původ, v současnosti jsou přílohou charakterizující českou kuchyni. Mnozí z nás si tradiční české omáčky, jako je rajská, svíčková či koprová, nedovedou bez knedlíků vůbec představit. Ani vepřo-knedlo-zelo nebo gul
projít na článekKluci v akci dělali chlupaté knedlíky jako přílohu k moravskému vrabci. My vám přinášíme pohled na jejich práci, abyste si mohli udělat představu o tom, jak vypadá jejich recept na vysočinský chlupatý knedlíky z jejich pokrmu moravsoslezkej vrabec.
projít na článekJahodové knedlíky z tvarohového těsta se řadí mezi moučné pokrmy, které jsou velmi oblíbené v naší kuchyni.
projít na článek