Jablko je typické české ovoce. V tomto období se stává velmi častou volbou z důvodu dostupnosti a ceny. Čekáme, než se urodí a dozraje ovoce nové a do té doby bude jablko stále v kurzu. Toto šťavnaté ovoce nám kromě lahodné chuti přináší i řadu tělu prospěšných látek. Pojďme se blíže podívat na složení středního kusu jablka o váze cca 150g. Měli bychom si uvědomit, že jablko, stejně jako většina ovoce, obsahuje hlavně sacharidy, zejména jednoduché cukry, proto se hodí ke...
Granátové jablko bylo v mytologii považováno za symbol plodnosti, hojnosti a blahobytu. Bylo též atributem starověkých bohů a i v křesťanství bývá zobrazováno jako symbol vzkříšení Krista či čistoty Panny Marie. Úcta, jakou bylo granátové jablko zahrnuto
projít na článekDobromysl je opravdu velký zdroj těchto prospěšných látek. Jen pro srovnání – má 45krát více antioxidantů než jablko, 30krát více než brambory, 12krát více než pomeranč a dokonce 4krát více než tolik oblíbené borůvky.
projít na článekPředstavte si následující situaci. Jste v Japonsku, máte hlad, před restaurací je fronta na tři hodiny (to ani není nadsázka), takže zapadnete do první samoobsluhy. Jenže lokální potraviny vám nic neříkají Dáte si jablko? Sotva, je moc drahé. Hledáte dál.
projít na článekKdyž vejdete do domu číslo 22 v Panské ulici v Českých Budějovicích, už jen ta vůně, co se tu line, vás uspokojí. A co teprve když váš pohled ulpí na vitríně – hruška, jablko nebo klasika větrník – zákusky vymazlené do posledního detailu. Denně je tu ve s
projít na článekMáte chuť na nějaký dobrý koláček, ale nechce se vám stát příliš dlouho u trouby? A ideálně něco z ovoce, řekněme jablek a ještě lépe bez kalorické nálože? Máme pro vás fantastický recept na malé jablečné záviny, kterých můžete udělat tolik, kolik je třeb
projít na článek