Máte chuť na nějaký dobrý koláček, ale nechce se vám stát příliš dlouho u trouby? A ideálně něco z ovoce, řekněme jablek a ještě lépe bez kalorické nálože? Máme pro vás fantastický recept na malé jablečné záviny, kterých můžete udělat tolik, kolik je třeba na snídani, na svačinu do školy nebo na svačinu do práce. Co je největším překvapením tento jablečný závin má jako těsto klasickou tortilu. Překvapení, že? (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jablečný závin recept Příprava vám zabere asi 10 minut a samotné pečení dalších deset to vše na jeden malý jablečný závin. Čili následující suroviny jsou na jednu porci, jeden závin a vy sami si budete přidávat, kolik závinů budete potřebovat. Jedna porce má pouze cca 278 kcal. Můžete si takto připravit několik zabalených tortil, závinů, které dáte zamrazit. Pak když nastane příležitost, jednoduše je vyndáte z mrazničky a upečete dle postupu níže. Tak pojďme na to! SUROVINY 1 pokrájené jablko bez slupky vhodné na pečení ½ lžičky mleté skořice 2 lžičky granulovaného sladidla a trošku navíc na posypání (stévie, agáve ap.) 1 PL vody 2 lžičky ovocné náplně (směs kousků sušeného ovoce) 1 nízkokalorická tortila 1 středně velké rozšlehané vejce nízkokalorický olej POSTUP V misce vhodné do mikrovlnné trouby smícháme jablko, skořici, sladidlo a vodu. Zakryjeme ji fólií, vložíme do mikrovlnné trouby (nastavíme ji na vysoký stupeň) a vaříme 2 minuty nebo dokud jablko nezačne měknout. Z misky vylijeme vodu, která v ní zůstala a 60 g jablek smícháme s ovocnou náplní (zbytek odložíme na jiný den nebo na další malé záviny). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Troubu zahřejeme na teplotu 200 ° C (horkovzdušnou na teplotu 180 ° C). Tortilu přehneme na tři stejné části. Řádně přitlačíme, abychom po rozbalení viděli záhyby. Rozbalíme ji a vertikálně přehneme napůl. Měli bychom vidět všechny záhyby. Směrem od záhybu ke kraji tortily uděláme ostrým nožem diagonálně řezy široké od spodku asi dva prsty. Pod stejným úhlem uděláme o přibližně jeden prst dále další řez. Takto pokračujeme s dalšími řezy (mělo by vzniknout 6 až 8 pásů), přičemž vrch a spodek tortily necháme bez řezu. Tortilu opět rozbalíme a celou ji potřeme rozšlehaným vejcem, přičemž pozornost věnujeme zejména okrajům. Podél středu tortily dáme lžičkou jablečnou směs. Vrchní a spodní část tortily přehneme směrem dovnitř a levý spodní pásek nejblíže k nám přehneme směrem k pravému hornímu rohu. Potom přehneme pravý spodní pásek směrem k levému hornímu rohu tortily. Takovým způsobem střídáme levé a pravé pásky, dokud není celá nádivka skrytá. Tortilu posypeme troškou sladidla. Plech na pečení vystříkáme olejem a položíme na něj zabalenou tortilu. Pečeme ji asi 10 minut nebo dokud nebude zlatohnědá. Dobrou chuť!
Jablečný ocet je tradiční léčebný a podpůrný prostředek. Aktivní složkou jablečného octa je kombinace kyseliny octové s vitaminy, minerály a stopovými prvky. Nejvýznamnějšími jsou: vitaminy skupiny B, biotin, vitamin C, jablečný pektin, sodík, draslík, vá
projít na článekUpéct rychlý, levný a navíc chutný koláč je občas výzvou pro nejednu kuchařku. Navíc, pokud chce zužitkovat přezrálé ovoce či jinou surovinu před datem spotřeby nemusí to být až tak jednoduché. Můžete však vyzkoušet náš tip na hruškovo-jablečný koláč, kt
projít na článekKdyž dozrávají jablka, je jako stvořený na víkendovou pohodu nebo sychravé podzimní dny ještě mírně teplý, můžete ho polít javorovým sirupem, nebo na něj dát trochu zmrzliny. My jsme si ho oblíbili, protože není vůbec složitý, ale hlavně je v něm hodně j
projít na článekRecept na domácí granolu se skládá jen ze 3 hlavních ingrediencí . Vloček, ořechů a kokosových lupínků v poměru 1 : 2 : 3, tedy 1 díl vloček, 2 díly ořechů a 3 díly kokosových lupínků. Vše stačí smíchat, přidat pár lžic kokosového oleje, podle chuti lžíc
projít na článekHausgemachte sulze Domácí sulc z vepřového masa, kyselá okurka, kořenová zelenina, vejce, petrželka, žitný chléb 109,- Tiroler Grostl Restované brambory s vepřovým masem a slaninou, zlatavá cibulka, volské oko, pažitka 169,- Tafelspitz V silném vývaru taž
projít na článek