Jahodová Mňamka

Suroviny: 3plátky listového těsta 1 žloutek na potření NÁPLŇ: 100g smetany ke šlehání 1 balíček vanilkového cukru 150g hotového vanilkového pudinku 1 lžička strouhané kůry 500g jahod moučkový cukr na posypání Postup: 1)Plátky listového těsta položíme vedle sebe, přikryjeme je utěrkou a necháme rozmrazit. Každý plát potom rozpůlíme a dáme na pečící plech vyložený papírem na pečení. 2)abychom mohli později z upečené placičky sejmout víčko- vyřízneme ostrým nožem plátek těsta shora tak, aby zůstaly asi jeden cm široké okraje. Plátky těsta však při tom nesmíme zcela proříznout. 3)Troubu předehřejeme na 200°c.Plátky těsta necháme na plechu asi 10 minut odpočívat, pak okraje na více místech propícháme vidličkou. Povrch potřeme rozšlehaným žloutkem. V troubě(plynová 3, horkovzdušná trouba 180°C)pečeme přibližně 15 minut. Necháme vychladnout. 4)Ze smetany a vanilkového cukru ušleháme tuhou šlehačku, vmícháme ji do vanilkového pudinku a zjemníme citronovou kůrou. Jahody omyjeme, necháme odkapat, očistíme je a nakrájíme na tenké plátky. 5)Z upečených placiček sejmeme víčka. Spodní část potřeme stejnoměrně vanilkovou šlehačkou, obložíme jahodami a víčko znovu přiložíme. Poprášíme moučkovým cukrem.

projít na článek

Pudinkový krém

Základem pudinkového krému je samozřejmě pudink. Příchuť pudinku volíme dle svého přání, na výběr dnes máme velké množství lákavých chutí – banánová, jahodová, malinová, citronová, karamelová, čokoládová či tradiční vanilková. Pudinkový krém můžeme využít

projít na článek

Jahodový koláč

Čerstvé jahody jsou plné vitamínů, ale co s nimi, když je jahod plno. Co takhle jahodový koláč? Jahodový koláč s tvarohem je prostě báječný. Lehounký tvaroh, měkoučký korpus a slaďoučká jahodová chuť, která se vám rozlije na patře. Umíte si představit lep

projít na článek

Bezlepkový jahodový dort s vanilkovým krémem a želatinou

Tento lehký jahodový dortík bez lepku a laktózy je skvělý jako narozeninový dárek. Jeho příprava je navíc jednoduchá a poměrně rychlá. Chuťově nepoznáte rozdíl od klasického dortu, ve kterém je pšeničná mouka, mléko a máslo. Základem je bezlepkové piškoto

projít na článek