Suroviny: 3plátky listového těsta 1 žloutek na potření NÁPLŇ: 100g smetany ke šlehání 1 balíček vanilkového cukru 150g hotového vanilkového pudinku 1 lžička strouhané kůry 500g jahod moučkový cukr na posypání Postup: 1)Plátky listového těsta položíme vedle sebe, přikryjeme je utěrkou a necháme rozmrazit. Každý plát potom rozpůlíme a dáme na pečící plech vyložený papírem na pečení. 2)abychom mohli později z upečené placičky sejmout víčko- vyřízneme ostrým nožem plátek těsta shora tak, aby zůstaly asi jeden cm široké okraje. Plátky těsta však při tom nesmíme zcela proříznout. 3)Troubu předehřejeme na 200°c.Plátky těsta necháme na plechu asi 10 minut odpočívat, pak okraje na více místech propícháme vidličkou. Povrch potřeme rozšlehaným žloutkem. V troubě(plynová 3, horkovzdušná trouba 180°C)pečeme přibližně 15 minut. Necháme vychladnout. 4)Ze smetany a vanilkového cukru ušleháme tuhou šlehačku, vmícháme ji do vanilkového pudinku a zjemníme citronovou kůrou. Jahody omyjeme, necháme odkapat, očistíme je a nakrájíme na tenké plátky. 5)Z upečených placiček sejmeme víčka. Spodní část potřeme stejnoměrně vanilkovou šlehačkou, obložíme jahodami a víčko znovu přiložíme. Poprášíme moučkovým cukrem.
Základem pudinkového krému je samozřejmě pudink. Příchuť pudinku volíme dle svého přání, na výběr dnes máme velké množství lákavých chutí – banánová, jahodová, malinová, citronová, karamelová, čokoládová či tradiční vanilková. Pudinkový krém můžeme využít
projít na článekČerstvé jahody jsou plné vitamínů, ale co s nimi, když je jahod plno. Co takhle jahodový koláč? Jahodový koláč s tvarohem je prostě báječný. Lehounký tvaroh, měkoučký korpus a slaďoučká jahodová chuť, která se vám rozlije na patře. Umíte si představit lep
projít na článekTento lehký jahodový dortík bez lepku a laktózy je skvělý jako narozeninový dárek. Jeho příprava je navíc jednoduchá a poměrně rychlá. Chuťově nepoznáte rozdíl od klasického dortu, ve kterém je pšeničná mouka, mléko a máslo. Základem je bezlepkové piškoto
projít na článek