O tom, frac34;e frac34;ivot poch z z mo e, dnes ji frac34; nikdo nepochybuje. Na potvrzen t to teorie m me mnoh fosiln n lezy, kter jsou objevov ny po cel m sv t . Z nich je tak patrn , frac34;e trvalo skute n velmi dlouho, ne frac34; byla os dlena i sou , a to hned z n kolika d vod . V prvn ad zde byla velmi vysok rove UV z en . Tehdy je t neexistovala oz sup3;nov vrstva, kter by proti n mu chr nila. A to bylo pro organismy smrt c . Proto se tak frac34;ivot rozvinul ve vod , kter jej alespo ste n blokovala. To se v ak zm nilo, kdy frac34; se objevily prvn fotosyntetizuj c organismy, kter za aly produkovat kysl k. Jeho obsah v mo ch i v atmosf e postupn stoupal a frac34; do t m ry, frac34;e se v jej ch vrchn ch vrstv ch za al tvo it oz sup3;n. Tento proces trval samoz ejm nep edstaviteln dlouhou dobu, av ak vedl k tomu, frac34;e frac34;ivot ji frac34; mohl vstoupit na suchou zem. Ov em byla zde i dal p ek frac34;ka nebyl k tomu v podstat d vod. Nesm me zapomenout, frac34;e na sou i v tu dobu nebylo naprosto nic, a koliv mo e p ekypovalo frac34;ivotem. To tak znamenalo, frac34;e zde nebyla frac34; dn potrava, a tedy ani d vod, pro by bylo nutn ji os dlovat. Zm na nastala a frac34; ve chv li, kdy se prvn asy a sinice za aly zachyt vat na kamenech na hranici p boje. D ky tomu se musely adaptovat jak na frac34;ivot v mo i, tak i na sou i. A to byl prvn krok k tomu, aby se zde uchytily dal organismy, nejprve rostliny a n sledn tak frac34;ivo ichov . Jakmile byla sou pln os dlena, za aly se organismy zde vyv jet skute n p ekotn frac12;m tempem. Ty prvn je t pot ebovaly vodu k tomu, aby do n chodily vychov vat mlad , av ak netrvalo dlouho, ne frac34; se objevila vejce s pevnou sko pkou, kter ji frac34; dostatek vody obsahovala a tak tuto vodu nijak neztr cela. D sledek toho v eho pak m frac34;eme vid t i dnes, kdy frac34;ivot najdeme bez v frac12;jimky na v ech kontinentech. Je tedy jasn , frac34;e se uchyt , kdekoliv je to jen trochu mo frac34;n . Článek Jak byla osídlena souš se nejdříve objevil na Fleuron.
Takhle šťavnatou vepřovou kotletku jste ještě neměli. Díky metodě sous vide, kdy se připravuje při stálé a nízké teplotě, je maso plné šťávy a doslova nabité chutí. Mrkněte se na video a recept, který jsem natočil pro značku Russell Hobbs. Pokud vás zaujm
projít na článekBlachotrapez Cup 2022 Chomutov První zastávkou v letošním Blachotrapez Cup 2022 bylo regionální kolo v Chomutově. Počasí nám přálo a turnaj nám přinesl spoustu napínavých zápasů a krásný, slunný den plný dětské radosti a krásných zážitků. První regionál
projít na článekOssobuco 4 kusů hovězího ossobuca Lehce maso osolte a zavakuujte. Vařte ve vodní lázni sous vide 27 hodin při teplotě 56 °C. Doba přípravy se může lišit v závislosti na produktu. Zázvorová omáčka 2 litry telecí šťávy 100 g řapíkatého celeru 2 cibule
projít na článekV srpnu 1925 byla v Kostomlatech založena Tělovýchovná jednota Sokol. V roce 1926 zde byla postavena sokolovna, která byla využívaná nejen k veřejnému cvičení, ale také jako biograf. Vývoj obce Kostomlaty nad Labem
projít na článekZveme vás na jarní degustační menu! Menu lze objednat od pondělí do čtvrtka. Děkujeme za pochopení. Předkrm Tatarák ze zadního, Vichyssoise krém, kapary, cornichons okurky, pórková majonéza, sušené telecí Mâcon Solutré AOP, Domaine Carrette P
projít na článek