JAK DLOUHO UŽÍVAT LÉKY NA NACHLAZENÍ?

Ať už jde o tablety na bolest, kapky na kašel či spreje do nosu, tak léky na nachlazení je třeba brát podle rady lékárníka a nekombinovat ty jež obsahují stejné účinné látky, mohlo by totiž dojít mmj. k předávkování. U většiny těchto volně prodejných léků se nedoporučuje doba užívání více než jeden týden.

projít na článek

ANALGETIKA - ANTIPYRETIKA

Analgetika–antipyretika jsou léky, které tlumí bolest a zároveň snižují zvýšenou tělesnou teplotu ( horečku ). Často se využívají i k tlumení slabších bolestí, jako např. bolesti hlavy a bolesti kloubů .Horečka (tělesná teplota zvýšená nad 38 °C) je přízn

projít na článek

Jak užívat léky

Instrukce ke skladování, užívání a dávkování homeopatických léků.

projít na článek

Podzimní chřipky

Podzim neboli změna teplého suchého počasí na chladné a vlhké je dobou se zvýšeným výskytem chřipek a nachlazení. Přijde-li za homeopatem šest pacientů s něčím, čemu budou říkat chřipka, může se stát, že odejdou s šesti různými léky.

projít na článek

NA CO POZOR PŘI UŽÍVÁNÍ IBALGINU

I u tohoto léčiva se nesmí současně s ním konzumovat alkohol. Účinná látka Ibuprofen je součástí léků: Ibalgin, Brufen, Apo-Ibuprofen, Ibumax, apod. Toto léčivum se nesmí užívat spolu s jinými nesteroidními protizánětlivými léky, při poruchách krvetvorby,

projít na článek

ZA JAK DLOUHO PŘIJDE ÚLEVA?

Dotaz: Pokud beru poprvé volně prodejný přípravek na nachlazení, kašel, rýmu, chřipku apod., za jakou dobu se projeví úleva, tedy jasný signál, že právě tohle léčivo zabralo, resp. kdy bych ho měl případně vyměnit za jiný lék?

projít na článek