Jak na vrácení daní ze zahraničí?

Legální práce v Německu, Rakousku nebo Holandsku s sebou přináší povinnost odvádět daně. Stejně jako v Čechách se ovšem může stát, že vám na daních vznikne přeplatek. Ten se zpravidla pohybuje v řádech stovek až tisíce eur. Jak o něho požádat prostřednictvím daňového přiznání? Vrácení daní z Holandska, Německa a Rakouska Daně Holandsko a další jmenované země za vás vyřídí specialisté v oblasti zahraničních daňových přiznání. Protože se nejedná o snadnou záležitost, veškerá komunikace probíhá v cizím jazyce, a navíc je třeba se řídit platnými zákony, pomoc specializované firmy jistě oceníte. Ať už se jedná o daňové přiznání Rakousko či jiné státy, vše poběží jako na drátkách za vaší minimální účasti. A přitom se můžete těšit na přeplatek v maximální výši. Jak to funguje? Daně v Rakousku nejsou pro odborníky na slovo vzaté žádným problémem, neboť mají zkušenosti s podáním stovek tisíc daňových přiznání. Samotný proces probíhá na základě nezávazné online žádosti, do níž vyplníte vaše osobní údaje a odpracované roky v zahraničí. Poté si vyberete jeden ze tří balíčků služeb. Jejich poplatek se odvíjí od rychlosti vyřízení vaší žádosti a způsobu získání jednotlivých příloh. Buď si je obstaráte sami, nebo všechny záležitosti necháte na bedrech specializované firmy. Důležitý dokument pro podnikatele ve stavebnictví Daně v Německu není to jediné, co je třeba v této zemi řešit. V oblasti stavebnictví potřebujete též vyřídit Freistellungsbescheinigung, což je dokument osvobozující od stavební srážkové daně. Potřebují ho všechny profese podílející se na zhotovení stavby. Daně Německo i žádost o Freistellung vám opět pomohou vyřídit odborní poradci. Veškerý proces opět startuje na základě formuláře a doložených dokumentů. Stejně jako u žádosti o přeplatek na dani komunikace probíhá v češtině.The post Jak na vrácení daní ze zahraničí? first appeared on Finanční zprávy.

projít na článek

Jak získat 5 000 Kč

Jste OSVČ? Můžete získat slevu na dani 5 000 Kč. Stačí k tomu zaevidovat alespoň jednu jedinou EET účtenku. Sleva na dani totiž nezávisí na tom, jaké byly skutečné náklady na EET pokladnu. Díky tomu, že pokladna EET Plus eviduje v chytrém telefonu EET

projít na článek

Na co nezapomenout při pojištění auta do zahraničí

Při cestování autem do zahraničí je důležité mít auto pojištěné, abyste byli chráněni v případě nehody nebo jiného problému. Je však důležité si uvědomit, že pojištění auta pro jízdu v zahraničí je něco jiného než pojištění pro jízdu v České republice.

projít na článek

Dnes už by měli mít všichni složenku k dani z nemovitých věcí

Dnes, 24. května, by měla složenka s údaji k dani z nemovitých věcí dorazit vem poplatníkům, kteří údaje od finanční správy nedostávají do e-mailové či datové schránky.

projít na článek

Město vydá novou vyhlášku o dani z nemovitých věcí

Od nového roku 2024 se v Uherském Hradišti změní výše daně z nemovitých věcí. Díky vyšší dani z nemovitých věcí by městu v příštím roce měl vzrůst příjem o 9,7 milionu korun.

projít na článek

Co musíte mít, když jedete autem do zahraničí?

Cestování autem do zahraničí může být nejen zábavné, ale také praktické a pohodlné. Pokud se chystáte na cestu za hranice, existují věci, které musíte mít na paměti, abyste zajistili bezpečnost a pohodlí během celé cesty. Zde je seznam nejdůležitějších vě

projít na článek