Hřebíček byl v dávných dobách ceněn jako zlato. Zasloužil si to právě díky svým bohatým vlastnostem, které jsou dodnes využívány nejen v léčitelství, ale i pro přípravu nejrůznějších pokrmů. Hřebíček je usušené poupě hřebíčkovce vonného, což je tropický zelený strom s kuželovitou hustou korunou, dosahující výšky asi 20 metrů. Jeho květy se sbírají těsně před rozkvětem a následně se suší. Poté mají silnou aromatickou a hořkou příchuť.
Hřebíček se používá jako koření v mnoha receptech, zejména pro podtržení sladké, teplé a aromatické chutě i vůně. Hřebíček se však nepoužívá jen k dochucení potravin, toto koření je totiž bohatým zdrojem antioxidantů. Hřebíček je sušený kalich s poupětem
projít na článekSvrab, řekli bychom, že se nás to netýká, že svrab je vymýcená nemoc, ale je to omyl. Svrab trápí mnoho lidí a nejčastěji se projevuje v chladných měsících roku. Svrab se projevuje červenými puchýřky, které fakt dost drsně svědí. Naštěstí máme účinný lék
projít na článekZbyly vám doma ořechy a kandované ovoce z pečení vánočního cukroví? Připravte si z nich marokánky. Můžou se hodit jako jedlý dárek nebo svačina na výlety. Na marokánky můžeš použít i bezlepkovou mouku, jakékoliv ořechy a sušené ovoce. Klidně přidej i suše
projít na článekRozmarýnový olej je přirozený způsob, jak udržet svou pleť a vlasy zdravé a přirozené. Rozmarýn je bylina, která se používá po staletí pro své léčivé účinky. Rozmarýnový olej můžeme použit jako masážní olej pro snížení bolesti svalů a také na příznaky rev
projít na článekV levé části stránky neleznete jednotlivé fotogalerie s našimi fotečkami. Budeme rádi když se Vám budou líbit. V případě, že chcete některou fotku použít k vlastním účelům, žádejte o souhlas e-mailem. Děkujeme.
projít na článek