Jak se v humidoru zbavit nepříjemných pachů?

Po použití čistících prostředků by mohl pach zůstat uvnitř humidoru. Je třeba poznamenat, že čistící prostředky se ve vnitřní části humidoru mohou používat jen ve stavech k tomu nutných. Abyste se zbavili nepříjemných pachů, zkuste následující: Nejprve humidor otevřete a dostatečně vyvětrejte. V případě, že toto nepomohlo a I po několika dnech pach zůstal, vložte do humidoru sklenici whisky/brandy a uzavřete. Varování: Toto změní vůni humidoru na dlouhou dobu! Někteří nadšenci z celého světa přidávají pár kapek brandy do zvlhčovače, aby zjemnili chuť a vůni svých doutníků. Děkujeme velmi všem návštěvníkům HumidorDiscount za jejich rady a doporučení. pokračovat na výběr humidoru na Humidordiscount.Com

projít na článek

Oživení suchých doutníků

Vemli suché doutníky mohou v humidoru získat svou původní formu. Avšak navyšování vlhkosti v humidoru by mělo být pozvolné. Po asi dvou měsících skladování doutníků v humidoru by měly být doutníky v původním dobrém stavu. Suché doutníky by měly být přesou

projít na článek

Napadení červotočem tabákovým (Lacioderma)

Napadení tabákovým červotočem se může objevit u doutníků skladovaných za vysokých teplot. Doutník je napaden červotočem, pokud jsou na svrchních lístcích doutníků patrnémalé otvory po červotoči. Během životního cyklu dosáhne červotoč velikosti 5 mm. Všech

projít na článek

Vlhkost je příliš nízká

Pokud je v humidoru příliš nízká vlhkost,je třeba provést tato měření: Ujistěte se, že je vlhkoměr správně kalibrován metodou solného roztoku, že byl zvlhčovač naplněn rozotkem propylenglykolu (pro houbové zvlhčovače) a že byl humidor před prvním použití

projít na článek

Plíseň

Světlé skvrny na doutnících mohou mít obecně dvě příčiny. Pokud jsou skvrny světle šedé, prašné a dají se snadno odstranit kouskem suché látky, pak jsou výsledkem procesu zrání a neovlivňují kvalitu a chuť doutníku. Pokud jsou však skvrny okoralé a modroz

projít na článek

Maximální doba skladování doutníků

Vpodstatě je možné doutníky v humidoru skladovat neomezeně dlouho, dokud je konstantní vlhkost kolem 65-75% a je zajištěn pravidelný přísun čerstvého vzduchu. Vysoce kvalitní doutníky teprve pomnoha letech skladování vydávají intenzivní aroma. V části Vel

projít na článek