Napadení tabákovým červotočem se může objevit u doutníků skladovaných za vysokých teplot. Doutník je napaden červotočem, pokud jsou na svrchních lístcích doutníků patrnémalé otvory po červotoči. Během životního cyklu dosáhne červotoč velikosti 5 mm. Všechny napadené doutníky by ihned měly být vyjmuty z humidoru a prozkoumány, zda byly napadeny červotočem tabákovým. Po vyčištění humidoru a odstranění napadených doutníků se mohou ostatní doutníky bezpečně vrátit zpět do humidoru. Aby jste se určitě ujistili, že žádné další larvy červotoče nepřežily, vložte doutníky na několik dní do mrazáku. Ačkoliv je třeba dát pozor na doutníky, zda takto nevstřebají cizí aroma zvenčí. Po zmražení musí být doutníky pomalu rozmrazovány tak, aby nedošlo k jejich polámání. Navíc by doutníky neměly být nikdy skladovány v mrazáku či chladničce, protože zde panuje extra nízká vlhkost! pokračovat na vlhkost je příliš nízká
Teplota v rozmězí 64-70°F (18-21°C) jepovažována za ideální. Při nižších teplotách, pod 54°F (12°C), je zpomalen proces stárnutí doutníků. Chladné vinné sklepyjsou proto vhodné pro skladování doutníků s omezenou životností. Mnohem horší jsou vysoké teplot
Svilušky a puklice patří mezi škůdce rostlin. Pokud si na listech povšimnete žlutých skvrn, které se postupně slévají, a na spodní straně listů jsou vidět drobní roztoči, jde o napadení sviluškami. Tito škůdci se vyskytují hlavně na mladých částech a rost
projít na článekArmáda hledá, koho povolat v případě napadení země, a varuje, že nejsme připraveni
Výtah Respektu: Souhrn dne a rozhovor s Ondřejem Kundrou
Jedním z největších problémů zahrádkářů jsou houbové choroby. Proti těmto chorobám se dá naštěstí účinně bránit, a to různými chemickými přípravky. Houbové choroby se určitě nevyhnou ani vaší zahrádce, nezapomeňte tedy, že nejdůležitější je zasáhnout včas
projít na článek