Teplota v rozmězí 64-70°F (18-21°C) jepovažována za ideální. Při nižších teplotách, pod 54°F (12°C), je zpomalen proces stárnutí doutníků. Chladné vinné sklepyjsou proto vhodné pro skladování doutníků s omezenou životností. Mnohem horší jsou vysoké teploty. Teploty přes 75°F (24°C) mohou vést k napadení doutníků červotočem a zkroucení. Proto by humidor neměl být vystaven přímému slunečnímu světlu. pokračovat na maximální doba skladování doutníků
Vemli suché doutníky mohou v humidoru získat svou původní formu. Avšak navyšování vlhkosti v humidoru by mělo být pozvolné. Po asi dvou měsících skladování doutníků v humidoru by měly být doutníky v původním dobrém stavu. Suché doutníky by měly být přesou
Vpodstatě je možné doutníky v humidoru skladovat neomezeně dlouho, dokud je konstantní vlhkost kolem 65-75% a je zajištěn pravidelný přísun čerstvého vzduchu. Vysoce kvalitní doutníky teprve pomnoha letech skladování vydávají intenzivní aroma. V části Vel
Speciální oleje španělského cedru mohou po určité době vést k tvorbě krůpějí na povrchu dřeva. To se může stát, pokud, narozdíl aod dorini humidorsů nebylo dřevo před výrobou dostatečně suché Tkrůpěje jsou obvykle velmi lepivé a dají se odstranit pouze ac
Napadení tabákovým červotočem se může objevit u doutníků skladovaných za vysokých teplot. Doutník je napaden červotočem, pokud jsou na svrchních lístcích doutníků patrnémalé otvory po červotoči. Během životního cyklu dosáhne červotoč velikosti 5 mm. Všech
DObře naplněný humidor by se měl zavzdušnit alespoň jednou za čtrnáct dní (viz hermetický uzávěr). pokračovat na Optimální teplota