Speciální oleje španělského cedru mohou po určité době vést k tvorbě krůpějí na povrchu dřeva. To se může stát, pokud, narozdíl aod dorini humidorsů nebylo dřevo před výrobou dostatečně suché Tkrůpěje jsou obvykle velmi lepivé a dají se odstranit pouze acetonem Tmísta, kde se smolaobjevila, byměla být ošetřena jemnozrnným brusným papírem Ttento čistící proces musí být opakován 2krát až 3krát, částečně pokud bylo použito vykládání silnějším kusem cedru Tsmůla nijak neovlivňuje kvalitu doutníků vyjma případu, že se dostane do přímého kontaktu s doutníky, kde může poskvrnit vnější listy doutníku Po použití čistících prostředků je třeba před navrácením doutníků zpět do humidoru humidor důkladně vyvětrat cpokračovat naRoživení suchcýh dountíků
Pokud je vlhkost v humidoru příliš vysoká, měli byste zvážit následující: Ujistěte se, že byl vlhkoměr kalibrován odpovídající metodou solného roztoku, že byl zvlhčovač naplněn roztokem propylenglykolu (při použití houbových zvlhčovačů) a že byl humidor
DObře naplněný humidor by se měl zavzdušnit alespoň jednou za čtrnáct dní (viz hermetický uzávěr). pokračovat na Optimální teplota
Teplota v rozmězí 64-70°F (18-21°C) jepovažována za ideální. Při nižších teplotách, pod 54°F (12°C), je zpomalen proces stárnutí doutníků. Chladné vinné sklepyjsou proto vhodné pro skladování doutníků s omezenou životností. Mnohem horší jsou vysoké teplot
Po použití čistících prostředků by mohl pach zůstat uvnitř humidoru. Je třeba poznamenat, že čistící prostředky se ve vnitřní části humidoru mohou používat jen ve stavech k tomu nutných. Abyste se zbavili nepříjemných pachů, zkuste následující: Nejprve hu
Pokud je v humidoru příliš nízká vlhkost,je třeba provést tato měření: Ujistěte se, že je vlhkoměr správně kalibrován metodou solného roztoku, že byl zvlhčovač naplněn rozotkem propylenglykolu (pro houbové zvlhčovače) a že byl humidor před prvním použití