Průvodce humidory

Vše, co jste kdy chteli vedet o humidorech a skladování doutníku – E-kniha a videa zdarma

projít na web

Jak se v humidoru zbavit nepříjemných pachů?

Po použití čistících prostředků by mohl pach zůstat uvnitř humidoru. Je třeba poznamenat, že čistící prostředky se ve vnitřní části humidoru mohou používat jen ve stavech k tomu nutných. Abyste se zbavili nepříjemných pachů, zkuste následující: Nejprve hu

projít na článek

Napadení červotočem tabákovým (Lacioderma)

Napadení tabákovým červotočem se může objevit u doutníků skladovaných za vysokých teplot. Doutník je napaden červotočem, pokud jsou na svrchních lístcích doutníků patrnémalé otvory po červotoči. Během životního cyklu dosáhne červotoč velikosti 5 mm. Všech

projít na článek

Vlhkost je příliš nízká

Pokud je v humidoru příliš nízká vlhkost,je třeba provést tato měření: Ujistěte se, že je vlhkoměr správně kalibrován metodou solného roztoku, že byl zvlhčovač naplněn rozotkem propylenglykolu (pro houbové zvlhčovače) a že byl humidor před prvním použití

projít na článek

Vlhkost je příliš vysoká

Pokud je vlhkost v humidoru příliš vysoká, měli byste zvážit následující: Ujistěte se, že byl vlhkoměr kalibrován odpovídající metodou solného roztoku, že byl zvlhčovač naplněn roztokem propylenglykolu (při použití houbových zvlhčovačů) a že byl humidor

projít na článek

Humidor se rosí

Speciální oleje španělského cedru mohou po určité době vést k tvorbě krůpějí na povrchu dřeva. To se může stát, pokud, narozdíl aod dorini humidorsů nebylo dřevo před výrobou dostatečně suché Tkrůpěje jsou obvykle velmi lepivé a dají se odstranit pouze ac

projít na článek

Oživení suchých doutníků

Vemli suché doutníky mohou v humidoru získat svou původní formu. Avšak navyšování vlhkosti v humidoru by mělo být pozvolné. Po asi dvou měsících skladování doutníků v humidoru by měly být doutníky v původním dobrém stavu. Suché doutníky by měly být přesou

projít na článek

Přísun čerstvého vzduchu

DObře naplněný humidor by se měl zavzdušnit alespoň jednou za čtrnáct dní (viz hermetický uzávěr). pokračovat na Optimální teplota

projít na článek

Optimální teplota pro skladování doutníků

Teplota v rozmězí 64-70°F (18-21°C) jepovažována za ideální. Při nižších teplotách, pod 54°F (12°C), je zpomalen proces stárnutí doutníků. Chladné vinné sklepyjsou proto vhodné pro skladování doutníků s omezenou životností. Mnohem horší jsou vysoké teplot

projít na článek

Maximální doba skladování doutníků

Vpodstatě je možné doutníky v humidoru skladovat neomezeně dlouho, dokud je konstantní vlhkost kolem 65-75% a je zajištěn pravidelný přísun čerstvého vzduchu. Vysoce kvalitní doutníky teprve pomnoha letech skladování vydávají intenzivní aroma. V části Vel

projít na článek

Plíseň

Světlé skvrny na doutnících mohou mít obecně dvě příčiny. Pokud jsou skvrny světle šedé, prašné a dají se snadno odstranit kouskem suché látky, pak jsou výsledkem procesu zrání a neovlivňují kvalitu a chuť doutníku. Pokud jsou však skvrny okoralé a modroz

projít na článek