Vše, co jste kdy chteli vedet o humidorech a skladování doutníku – E-kniha a videa zdarma
Po použití čistících prostředků by mohl pach zůstat uvnitř humidoru. Je třeba poznamenat, že čistící prostředky se ve vnitřní části humidoru mohou používat jen ve stavech k tomu nutných. Abyste se zbavili nepříjemných pachů, zkuste následující: Nejprve hu
Napadení tabákovým červotočem se může objevit u doutníků skladovaných za vysokých teplot. Doutník je napaden červotočem, pokud jsou na svrchních lístcích doutníků patrnémalé otvory po červotoči. Během životního cyklu dosáhne červotoč velikosti 5 mm. Všech
Pokud je v humidoru příliš nízká vlhkost,je třeba provést tato měření: Ujistěte se, že je vlhkoměr správně kalibrován metodou solného roztoku, že byl zvlhčovač naplněn rozotkem propylenglykolu (pro houbové zvlhčovače) a že byl humidor před prvním použití
Pokud je vlhkost v humidoru příliš vysoká, měli byste zvážit následující: Ujistěte se, že byl vlhkoměr kalibrován odpovídající metodou solného roztoku, že byl zvlhčovač naplněn roztokem propylenglykolu (při použití houbových zvlhčovačů) a že byl humidor
Speciální oleje španělského cedru mohou po určité době vést k tvorbě krůpějí na povrchu dřeva. To se může stát, pokud, narozdíl aod dorini humidorsů nebylo dřevo před výrobou dostatečně suché Tkrůpěje jsou obvykle velmi lepivé a dají se odstranit pouze ac
Vemli suché doutníky mohou v humidoru získat svou původní formu. Avšak navyšování vlhkosti v humidoru by mělo být pozvolné. Po asi dvou měsících skladování doutníků v humidoru by měly být doutníky v původním dobrém stavu. Suché doutníky by měly být přesou
DObře naplněný humidor by se měl zavzdušnit alespoň jednou za čtrnáct dní (viz hermetický uzávěr). pokračovat na Optimální teplota
Teplota v rozmězí 64-70°F (18-21°C) jepovažována za ideální. Při nižších teplotách, pod 54°F (12°C), je zpomalen proces stárnutí doutníků. Chladné vinné sklepyjsou proto vhodné pro skladování doutníků s omezenou životností. Mnohem horší jsou vysoké teplot
Vpodstatě je možné doutníky v humidoru skladovat neomezeně dlouho, dokud je konstantní vlhkost kolem 65-75% a je zajištěn pravidelný přísun čerstvého vzduchu. Vysoce kvalitní doutníky teprve pomnoha letech skladování vydávají intenzivní aroma. V části Vel
Světlé skvrny na doutnících mohou mít obecně dvě příčiny. Pokud jsou skvrny světle šedé, prašné a dají se snadno odstranit kouskem suché látky, pak jsou výsledkem procesu zrání a neovlivňují kvalitu a chuť doutníku. Pokud jsou však skvrny okoralé a modroz