Vše, co jste kdy chteli vedet o humidorech a skladování doutníku – E-kniha a videa zdarma
Speciální oleje španělského cedru mohou po určité době vést k tvorbě krůpějí na povrchu dřeva. To se může stát, pokud, narozdíl aod dorini humidorsů nebylo dřevo před výrobou dostatečně suché Tkrůpěje jsou obvykle velmi lepivé a dají se odstranit pouze ac
Světlé skvrny na doutnících mohou mít obecně dvě příčiny. Pokud jsou skvrny světle šedé, prašné a dají se snadno odstranit kouskem suché látky, pak jsou výsledkem procesu zrání a neovlivňují kvalitu a chuť doutníku. Pokud jsou však skvrny okoralé a modroz
Napadení tabákovým červotočem se může objevit u doutníků skladovaných za vysokých teplot. Doutník je napaden červotočem, pokud jsou na svrchních lístcích doutníků patrnémalé otvory po červotoči. Během životního cyklu dosáhne červotoč velikosti 5 mm. Všech
Pokud je v humidoru příliš nízká vlhkost,je třeba provést tato měření: Ujistěte se, že je vlhkoměr správně kalibrován metodou solného roztoku, že byl zvlhčovač naplněn rozotkem propylenglykolu (pro houbové zvlhčovače) a že byl humidor před prvním použití
Pokud je vlhkost v humidoru příliš vysoká, měli byste zvážit následující: Ujistěte se, že byl vlhkoměr kalibrován odpovídající metodou solného roztoku, že byl zvlhčovač naplněn roztokem propylenglykolu (při použití houbových zvlhčovačů) a že byl humidor
Vemli suché doutníky mohou v humidoru získat svou původní formu. Avšak navyšování vlhkosti v humidoru by mělo být pozvolné. Po asi dvou měsících skladování doutníků v humidoru by měly být doutníky v původním dobrém stavu. Suché doutníky by měly být přesou
DObře naplněný humidor by se měl zavzdušnit alespoň jednou za čtrnáct dní (viz hermetický uzávěr). pokračovat na Optimální teplota
Teplota v rozmězí 64-70°F (18-21°C) jepovažována za ideální. Při nižších teplotách, pod 54°F (12°C), je zpomalen proces stárnutí doutníků. Chladné vinné sklepyjsou proto vhodné pro skladování doutníků s omezenou životností. Mnohem horší jsou vysoké teplot
Po použití čistících prostředků by mohl pach zůstat uvnitř humidoru. Je třeba poznamenat, že čistící prostředky se ve vnitřní části humidoru mohou používat jen ve stavech k tomu nutných. Abyste se zbavili nepříjemných pachů, zkuste následující: Nejprve hu
Vpodstatě je možné doutníky v humidoru skladovat neomezeně dlouho, dokud je konstantní vlhkost kolem 65-75% a je zajištěn pravidelný přísun čerstvého vzduchu. Vysoce kvalitní doutníky teprve pomnoha letech skladování vydávají intenzivní aroma. V části Vel