Naše tělo je jako kotel, ve kterém topíme, aby mělo 37 ° C. Aby se vědělo hýbat a vytvářet svalové kontrakce, aby srdce pumpovalo, plíce dýchali a vyrábělo si energii. Energii si lidské buňky vyrábějí v mitochondriích, které přesouvají 24 elektronů molekuly glukózy tak, že se její komponenty oxidují. Glukóza je podobně jako dřevo v kotli produktem metabolismu rostlin, trochu jinak jsou uspořádány uhlíky, vodík a kyslík. Při dobrém spalování glukózy vzniká mnoho ATP, která nám dodává energii hydrolýzou a vzniká CO2 jako kyselá látka a H2O. Jinak řečeno, vzniká kyselina. Tato se odstraňuje dechem ve formě CO2 a H20. Proto při každé námaze dýcháte rychleji, protože se mění pH a třeba odstraňovat kyselinu, která vzniká ve svalech i nervových buňkách.
Saunu si mnoho lidí spojuje především se zimním otužováním, kdy ji kombinují třeba s pravidelným plaváním v bazénu. Ale sauny se dají využívat celoročně a platí to jak o klasických finských, tak o infračervených. V obou případech je pro organismus nejlepš
projít na článekKonopná semínka jsou komplexním zdrojem kvalitních bílkovin a nenasycených mastných kyselin rostlinného původu. Obsahují všechny esenciální aminokyseliny, vitamíny, minerály, vlákninu, enzymy a antioxidanty. Vysoký obsah vlákniny, antioxidantů a chlorofyl
projít na článekPodporuje regeneraci po tréninku! Česnek má schopnost výrazně posílit vaše zdraví. Je to silný antioxidant, který obsahuje účinnou dávku vitamínu C, díky čemuž podporuje imunitu a bojuje proti infekcím. Napomáhá také v prevenci proti celé řadě druhu rakov
projít na článekNa své nemoci si zaděláváme velmi dlouho, stejně tak dlouho pak usilujeme o své zdraví. Kniha cesta ke zdraví uvádí receptury, které umožní zlepšení vašeho zdravotního stavu využitím přírodních, lehce dostupných složek bez chemických složek. Cesta ke zdra
projít na článekChladné roční období, kterému první podzimní dny otevírají bránu, se sebou přináší tolik obávané „podzimní a zimní nachlazení.“ Autobusy se plní lidmi s nejrůznějšími příznaky a ordinace praktických lékařů praskají ve švech. Poradíme vám, jak poznat obyče
projít na článek