Maso už je naloženo, zelenina nachystána, grill se rozehřívá… a lahev kvalitního vína se chladí v lednici. Svoje první jarní grilování si bez ní už neumím představit. Dobře už totiž vím, že tichá i šumivá vína se hodí k pochoutkám na grilu daleko lépe než pivo nebo sladké limonády. Stačí se držet několika jednoduchých rad, které víno se nejlépe snoubí s tím, co právě voní na grilu. Hovězí BBQ a červené víno I když je na grilu možné připravit takřka cokoliv, klasikou zůstává hovězí hamburger a další variace hovězího masa. Pokud si vyberu jako hlavní chod večera poctivé flákoty hovězích steaků, nejlépe je doplním lehčími červenými víny. Ideální je třeba Modrý Portugal, Rulandské modré nebo Zweigeltrebe. Tato vína nechají vyniknout chuť masa a současně dostatečně osvěží i při teplejších večerech. Vína s vyšším obsahem alkoholu příliš zvýrazňují pikantní a pálivé koření opékaného masa, a je proto lepší je vynechat. Ryba na grilu musí „plavat“ v bílém víně Francouzi říkají, že „ryba musí plavat“, tedy že pokrmy z ryb je třeba bohatě zapíjet vodou. Rybí pochoutky z grilu pak můžeme bez obav kromě vody zapíjet také sklenkou bílého vína. K rybímu masu se hodí odrůdy jako Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, ale také Veltlínské zelené. Vždy je třeba přihlédnout i k tomu, jaké víno mám rád, protože každý máme chuťové buňky nastavené trochu jinak. Pijte hlavně to, co vám chutná! S růžovým neudělám nikdy chybu Pokud jste si každý nachystal na gril „to svoje“, u barbecue jsou pro všechny účastníky univerzální volbou růžová vína. Hodí se skvěle k salátům, ke grilované zelenině i ke grilovaným sýrům. Obstojně chutnají také v kombinaci s kuřecím a vepřovým masem. Doporučit mohu z vlastních zkušeností růžové Zweigeltrebea Svatovavřinecké víno. Pro milovníky bublinek jsou stejně tak vhodné i růžové sekty. A pokud jste tuto kombinaci při grilování ještě nikdy nezkusili, zaručuji vám, že budete nadšeni. A malá rada na závěr. Vždycky pečlivě vychlaďte lahev na předepsanou teplotu. Osvěžení pak už ve vlahém jarním večeru přijde samo! The post Jarní grilování si bez vína neumím představit! appeared first on Víno Mikulov.
Moc děkujeme studentům a lektorům pomaturitního studia za krásné dopoledne při grilování na Špilberku. Je to již tradiční rozloučení se studenty a tento rok nám počasí přálo. Sluníčko, vůně masa a sýrů na grilu a pohoda. Prostě krásné dopoledne:) Přísp
projít na článekSladká vína-Sleva Sladká vína-Sleva, připravily jsme pro Vás slevy na sladká vína našich vinařů, které jsou prozatím k dispozici a k ochutnání, než budou postupně do lahvovaná další./p h2Sladká vína-Sleva-Nabídka vín/h2 pstrongSladká vína-Sleva vín našich
projít na článekNová vína rodinného vinařství Braunovi Představujeme Vám nová vína rodinného vinařství Braunovi. Irsai Oliver 2022 Bílé, polosuché víno Pěkné svěží víno s příjemnou kořenitou vůní, připomínající nádech bezového květu. Analytika: Alkohol 12,0 %,
projít na článekChystáte se letos grilovat a hledáte inspiraci? Připravili jsme pro vás tip na šťavnaté masíčko na grilu. Pokud si už opékání neumíte představit bez sklenky vychlazeného vína, nechte se inspirovat radou sommeliera. Steak z vysokého roštěnce s chlebovým sa
Nová vína vinařství Vobis Představujeme Vám nová vína Vinařství Vobis. Cuvée od Bunkru 2022 je bílé, polosladké víno. Analytika: Alkohol: 10,0 %, zbytkový cukr: 32,0 g/l, zbytkové kyseliny: 7,2 g/l. Chardonnay 2022 je bílé, polosladké víno. Analytika: Alk
projít na článek