Připravte se na grilovací sezonu I.

Chystáte se letos grilovat a hledáte inspiraci? Připravili jsme pro vás tip na šťavnaté masíčko na grilu. Pokud si už opékání neumíte představit bez sklenky vychlazeného vína, nechte se inspirovat radou sommeliera. Steak z vysokého roštěnce s chlebovým salátem a Cabernet Sauvignon Vysoký roštěnec neboli rib eye steak je maso velice šťavnaté a mezi milovníky steaků považované za nejlepší na grilování. Pokud jej kupujete v celku, porcování je poměrně jednoduché. Výška steaku by měla být okolo 2,5 cm. Při přípravě neodstraňujte nikdy neodkrajujte tuk, který rib eye má a který napomáhá celistvosti a udržení tvaru masa. Pokud jej odstraníte, hrozí, že se steaky rozpadnou. Tuk se při přípravě rozpouští a dodává masu šťavnatost. Ingredience Steak z vysokého roštěnce • 300 g vysokého roštěnce • Sůl, ideálně bílá hrubá sůl Vysoký roštěnec ochuťte hrubou solí a opékáme 3-4 minuty, dokud se sůl nerozpustí. Chlebový salát Panzanela • 4 krajíce staršího bílého pšeničného chleba • 4 zralá masitá rajčata • 1 lžíce vinného octa • 2 lžíce olivového oleje extra virgin • 1 menší červená cibule • Špetka pepře • Špetka soli • Hrst bylinek – petrželka, bazalka, jarní cibulka Postup: • Starší chleba, ideálně bílý z kvásku, nakrájíme na krajíce, pokapeme olivovým olejem. Na grilu opečeme na topinky. • Zatímco připravujeme topinky, nakrájíme si červenou cibuli na tenké plátky, rajčata na kostičky. Nadrobno nakrájíme petrželku, bazalku, jarní cibulku. Do této směsi přidáme olivový olej, vinný ocet a sůl. • Jakmile budou opečené topinky, tak se nakrájí na kostičky a zamíchají se salátem. • Dále si připravíme steak. Pokud jste měli maso v lednici, před přípravou ho nechte ohřát na pokojovou teplotu. • Připravený steak položte na gril a z vrchní strany posypte hrubou solí. Opékejte z jedné strany, dokud se nezačne sůl rozpouštět (3-4 minuty). Maso otočte a opakujte postup. Potom, co je maso hotové z obou stran, sundejte z grilu, nechte 3-4 minuty odpočívat. Hotové maso nakrájíme na plátky. Tip sommeliera K hovězím steakům se vždy hodí plnější červená vína. Mým favoritem je Cabernet Sauvignon pozdní sběr Víno Mikulov Sommelier Club. Tato odrůda má jemně kořenitou, ovocitou chuť s dlouhým suchým závěrem. Po přivonění ucítíte středně intenzivní aroma pečeného ovoce, sušených švestek, v pozadí s nádechem cedrového dřeva. Nezapomeňte víno vychladit, ideálně na 15°C. The post Připravte se na grilovací sezonu I. appeared first on Víno Mikulov.

projít na článek

Připravte se na grilovací sezonu IV. moučník

Překvapte hosty grilování sladkou tečkou v podobě originálního koláče „Far breton“, rovněž připraveného na ohni. Je velmi jednoduchý, kromě ingrediencí budete potřebovat litinový hrnec nebo starší pánev s pokličkou, pečící papír a dřevěné uhlí. Výsledek c

projít na článek

Příprava jezírka na sezónu krok za krokem

Připravte své jezírko na jaro - projděte si 5 rad pro odzimování jezírka ...

projít na článek

Logistika e-shopu: 11 rad, jak připravit sklad na sezonu 2021

Nakoupit do zásoby, pojistit si kapacitu přepravců a nabrat posily, to by měly být vaše priority na letošní sezonu.

projít na článek

Připravte se na grilovací sezonu II.

Máme pro vás další tip na grilování, tentokrát z vepřového masa.  Vepřová panenka ve vinagretě s grilovanou zeleninou Jednou z hlavních předností vepřové panenky je jednoduchá příprava. V podstatě stačí maso očistit a osolit, případně dochutit jednoduchou

projít na článek