Jarní recepty plné zeleniny

Na složení jídelníčku záleží. S odlehčenou, avšak nutričně vyváženou stravou prožijete jaro naplno, bez pocitu únavy a ztráty energie. Nezaměňujte odlehčenou stravu s půstem nebo dietami. Odlehčení jídelníčku spočívá ve výběru potravin, jejich úpravě a konzumovaném množství. Inspiraci hledejte v přírodě. Využijte sezónní potraviny k přípravě lehkých a snadno stravitelných jídel. Vsaďte na čerstvou zeleninu, jakou je pažitka, medvědí česnek, kopřiva, řeřicha, cibule, petržel nebo třeba celer. Přihoďte je do salátů, pest, polévek či pomazánek, v nichž si uchovají co nejvíce zdraví prospěšných látek. Do jídelníčku dále zařaďte naklíčené luštěniny. Klíčky mungo fazolí, čočky nebo hrachu jídelníček příjemně zpestří, obohatí o vlákninu, vitaminy a minerální látky. Zeleninová polévka s medvědím česnekem Ingredience (1 porce): 50 g mrkve 40 g zelí 20 g cibule kousek čerstvého zázvoru 1 řapík celeru pár listů medvědího česneku 0,5 l vody špetka kurkumy špetka černého pepře pažitka špetka himalájské soli lžíce olivového oleje Postup: Cibuli a zázvor oloupejte a nakrájejte najemno. Řapíkatý celer omyjte, mrkev oškrábejte, zelí očistěte a nakrájejte na tenké proužky. Na oleji orestujte cibuli, zázvor, přidejte pokrájený celer, mrkev, zelí a vše chvíli orestujte. Do směsi přisypte kurkumu, pepř a obě koření nechte rozvonět. Vše zalijte vodou, přiklopte pokličkou a povařte do změknutí zeleniny. V závěru přidejte do polévky nasekaný medvědí česnek a pažitku. Polévku osolte dle potřeby a podávejte. Kurkumová omeleta s kopřivami Ingredience (1 porce): 125 ml rostlinného mléka 2 vejce ½ lžičky mleté kurkumy pár listů mladých kopřiv špetka černého pepře špetka soli lžička kokosového oleje hrst klíčků řeřichy Postup: Vejce rozšlehejte spolu s mlékem. Přidejte kurkumu, očištěné a najemno nasekané kopřivy, pepř a sůl. Všechny ingredience vyšlehejte a na rozehřátém oleji opečte z obou stran. Omeletu servírujte s celozrnným pečivem.

projít na článek

Regionální recepty Podkrkonoší

Chtěli byste vědět, co patří mezi regionální recepty Krkonoš a Podkrkonoší? Pro návštěvníky našich chalup máme všechny recepty připravené k zapůjčení přímo na chalupách. Ke stažení: Regionální kuchařka Tradiční recepty Krkonoše a Podkrkonoší (Královéhrad

projít na článek

Prodej předpěstované sadby zeleniny

Z nabídky předpěstované sadby zeleniny u nás můžete zakoupit salát, kedlubny a květák. Vše z vlastní produkce! The post Prodej předpěstované sadby zeleniny appeared first on ZAHRADNICTVÍ PÍSEK s.r.o..

projít na článek

Prvosenka jarní - Primula veris SAZENICE

PRVOSENKA JARNÍ Primula veris Trvalka Sazenice zakořeněná v nádobě z výsevu, SMĚS BAREV Popis: Vytrvalá rostlina nižšího vzrůstu vytvářející přízemní listové růžice, kvete pětičetnými úbory. Doba květu: IV. – V. Výška v květu: 20 - 25 cm Mrazuvzdor

projít na článek

Pěstování zeleniny podle klimatických podmínek

Pěstování zeleniny je umění, které vyžaduje porozumění nejen zemědělským postupům, ale také místním klimatickým podmínkám. Zahrádkáři a zemědělci se stále..

projít na článek

Jarní K1

Článek Jarní K1 se nejdříve objevil na Krkavec.

projít na článek