Jehněčí kotlety aneb Vařím sMikrofarmou

Při své nedávné návštěvě Prahy jsem navštívila i Mikrofarmu na Jiřáku a odnesla si odtamtud tašku plnou masa. Koncept Mikrofarmy je založený na mase od místních ekofarem a při nákupu se dozvíte nejen odkud maso přesně je, ale i způsob chovu, jeho stáří, Zároveň Mikrofarma není jen řeznictvím, ale i bistrem nabízející jídla od snídaňových specialit až po polévky, burgery, Mým favoritem v tašce se stalo jehněčí z Bílých Karpat. I když jsem měla možnost ochutnat jehněčí již několikrát, jeho příprava byla pro mě premiéra. Jelikož jsem si vybrala pořádný kus hřebínku (kotleta vcelku), pozvala jsem i svou kamarádku se synem. A zatímco my dospělé jsme si pak náležitě užívaly ohlodávání kostí, dětem jsem maso dodatečně obrala. Ingredience pro cca 4 porce 500 g jehněčích kotlet olivový olej, bylinky, 1/2 citrónu, sůl, pepř bramborový salát 4 střední brambory 10 ředkviček 80 g mix salátu (rukola, mladý červený mangold, mladý špenát, mladé listy červené řepy) 4 jarní cibulky sůl, drcený pepř jogurtový dresink 125 g jogurtu řeckého typu 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce tekutého medu 1 lžička citrónové šťávy 1 lžíce nasekaných bylinek (rozmarýn, šalvěj, tymián, majoránka) 1/2 lžičky soli (popř. dle chuti) drcený pepř dle chuti Postup Jehněčí kotlety Hřebínek (kotlety vcelku) rozdělíme na cca 2 kusy (tak aby se v pohodě vešly na pánev) a pomažeme směsí ze soli, pepře, bylinek, oleje a citronové šťávy. necháme aspoň půl hodiny odpočinout. Poté ze všech stran orestujeme na pánvi s olejem a dáme péct do zapékací mísy do trouby na 20 minut při 175°C. Nakonec rozporcujeme na jednotlivé kotletky. Jogurtový dresink Smícháme vše dohromady. Bramborový salát Všechny suroviny pořádně omyjeme. Brambory oloupeme, nakrájíme a vaříme doměkka. Poté smícháme se salátem, nakrájenou jarní cibulkou včetně zelené natě a ředkvičkami nakrájenými na čtvrtiny. Trochu osolíme, opepříme a zalijeme jogurtovým dresinkem. Tip Místo restování a pečení v troubě můžete také jehněčí kotlety, ať už zvlášť nebo vcelku (hřebínek), grilovat. Stačí pár minutek z každé strany. Článek Jehněčí kotlety aneb Vařím s Mikrofarmou se nejdříve objevil na Mezi hrnci.

projít na článek

Jehněčí hřbet a křupavý brzlík : Marek Raditsch

Jehněčí hřbet a křupavý brzlík s lehce zauzenými houbami, topinamburem a krémovou lanýžovou omáčkou (4 porce) Jehněčí hřbet 2 kusy vykostěného jehněčího karé citron Jehněčí karé osolíme, opepříme a krátce opečeme dokřupava. Spolu s česnekem a tymiáne

projít na článek

STŘEDOMOŘÍ V CEDRUS RESTAURACI

Středomořský víkend na terase Cedrus restaurace od pátku 3. 7. od 17.00 do pondělí 6. 7. do 18.00 Už potřetí v tomto roce se uskuteční další z nepravidelných gastronomických večerů s pokrmy a víny, které mají svůj původ za hranicemi Čech a Moravy. Inspira

projít na článek

Zlomový býk v Lisabonu, aneb pravdivý příběh o ISO

Text najde na stránkách National Geographic Česko. The post Zlomový býk v Lisabonu, aneb pravdivý příběh o ISO appeared first on Jan Rybář.

projít na článek

Zabal to, pošli to aneb jak balíme objednávky?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. The post Zabal to, pošli to aneb jak balíme objednávky? appeared first on naarden.

projít na článek

Marinády na maso a zeleninu

Máte rádi grilování, rádi experimentujete a chcete vyzkoušet nové chutě? Nabízíme Vám přehled marinád, které jsme pro Vás získali z různých kulinářských zdrojů. Tyto marinády jsou určeny převážně na kuřecí, vepřová, ale také na ryby či jehněčí maso.

projít na článek