Pokud vynecháváte lepek dobrovolně nebo kvůli zdravotnímu problému, hledáte alternativy, kterými lepkové jídla nahradit. Vyhledáváte přirozeně bezlepkové potraviny. Jednou z nich jsou brambory. Je pravdou, že lepek neobsahují, ale pozor některé jídla z nich už ano! Které jsou bezpečné a na jaké si dát pozor? Samotné brambory jsou nízkokalorické komplexní sacharidy s dávkou vlákniny a vitamínu C. Nicméně, dokud samy o sobě jsou přirozeně bezlepkové, mnoho jídel z nich připravených obsahuje lepek. Někdy je skutečně obtížné vědět, zda je jídlo bezlepkové nebo ne, zvláště pokud si ho objednáte v restauraci. Lepek, tedy gluten, je bílkovina, která se nachází v některých obilovinách, zejména v pšenici a ječmene. Pro většinu lidí je bezproblémová, ale u některých vyvolává intoleranci, celiakii nebo alergickou reakci. Opatrně s polotovary i jídly z restauracePokud máte problémy s trávením lepku, hlavní a jedinou účinnou radou je přechod na bezlepkovou stravu. Samozřejmě, tak jako u každé jiné dietě i při této chvíli trvá, než zjistíte, které z vašich oblíbených jídel jsou bezpečné ke konzumaci a které by vám mohly způsobit zmatek ve střevech. Když si objednáváme jídlo v restauraci, v kuchyni mohou použít přísady, které nejsou uvedeny v jídelníčku a které obsahují lepek. Nebo je připraveno tak, že může vyvolat křížovou reakci. Pokud trpíte celiakií, která je z těchto poruch nejvážnější, při objednávce v restauraci se nebojte klást co nejvíce otázek o přípravě jídla. Abyste se vyhnuli trávicím potížím, nabízíme vám, jak si připravit a objednat oblíbené bramborové jídla, které jsou zaručeně bezlepkové: pečené bramboryPříprava doma: Brambory několikrát propíchejte vidličkou, pak zabalte do alobalu. Pečte v troubě na 200 ° C přibližně 45 minut. V restauraci: Zeptejte se, zda kuchyň přidává přísady, které by mohly obsahovat lepek. Prečené brambory se však zpravidla jen dají do trouby a nesmíchají se s ničím, co by je mohlo kontaminovat. hranolkyPříprava doma: Brambory nakrájejte na tenké plátky a pak je opečte na olivovém oleji nebo vložte do trouby. Posypeme česnekovým práškem, solí a pepřem. V restauraci: Pokud máte celiakii, hranolky raději vynechte a objednejte si pečené brambory nebo jinou bezpečnou alternativu. Proč? Protože ve většině restaurací se hranolky připravují ve společné fritéze is lepková smaženými jídly, tedy s v mouce obalovaných masem a podobně.The post Jsou brambory bezlepkové? Záleží, jak si je připravíte first appeared on IN Články.Článek Jsou brambory bezlepkové? Záleží, jak si je připravíte se nejdříve objevil na IN Články.
Většina z nás si pod názvem francouzské brambory představí zapečené brambory se salámem, vajíčkem, sýrem a případně i s cibulí. Proč tedy označení francouzské brambory? To asi nikdo neví... Receptů na francouzské brambory je mnoho, protože v každé domácno
projít na článekV běžné řeči se používá název brambor nebo také brambora, ale nejčastěji v množném čísle brambory. Jedná se o víceletou hlíznatou rostlinu z čeledi lilkovitých, pěstovanou jako jednoletá plodina. Za svoji oblibu brambory vděčí své nenáročnosti na přírodní
projít na článekHoní vás mlsná, ale chcete se vyhnout lepku a laktóze? Vyzkoušejte tyhle sušenky z bezlepkové mouky a bez mléčných produktů. Jsou plné brusinek i ořechů a k zahnání chuti na sladké stačí malé množství. Suroviny: 100 g rýžové mouky 50 g pohankové mouky 0
projít na článekDomácí hranolky se dají připravit na několik způsobů a z několika různých surovin, nemusí jít vždy jen o brambory. Záleží pouze na vaší chuti a fantazii.
projít na článekTaké si myslíte, že uvařit brambory umí každý? Asi ano, ale aby byly opravdu lahodné, hodí se některé jednoduché triky. Že jsou různé varné typy od A, tedy na saláty, po D na kaši, určitě víte, takže vyberete podle toho, co chcete právě uvařit. Důležitý j
projít na článek