Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky, to je jedna z možností, jak si zpestřit jídelníček trochou zeleniny a ještě si opravdu pochutnat. Od klasického masového karbanátku jsou skoro k nerozeznání. Zkuste tedy něco nového.

projít na článek

Karbanátky

Karbanátky připravujeme těsně před tepelnou úpravou. Hrubost mletí volíme podle technologického postupu a další tepelné úpravy.

projít na článek

Květákové karbanátky podle Pohlreicha

Zdeněk Pohlreich veřejně karbanátky z květáku nepřipravoval, ale existuje mnoho receptů, jak tento skvělý pokrm připravit.Karbanátek je druh hlavního jídla obsahující ve většině případů maso, ale také ho obsahovat nemusí. Jedná se o soudržnou směs napříkl

projít na článek

Karbanátky se žampiony

Slaninu pokrájíme na malé kostičky, dáme vyškvařit, pak na ni přidáme plátky žampionů, které na ní orestujeme. Maso dáme do mísy, přidáme vejce, hrubě nastrouhanou okurku (bez semínek), nastrouhaný česnek, nastrouhané rohlíky, hořčici a zchladlé slaninové

projít na článek

Zelí z červené řepy a čočkové karbanátky

Nápad na kombinaci řepy a červené čočky vznikla na mé zahradě, když jsem nad řádkami řepy přemýšlela, co s takovou úrodou udělám Vyzkoušejte, je to velmi jedlé:-) Na celý oběd si připravte: brambory použila jsem vlastní, tak jsem se ani nenamáhala je lo

projít na článek

Osmý den Petra Bílka: Fellini na cestě za Dantem

„To prostěradlo ti musí sklouznout, ukážeš zadek…“ Marcello se zmůže jen na slabou námitku: „Nebude to vypadat nevkusně?“ Takto reprodukuje italský filmový kritik Tullio Kezich ve své knize Federico údajný dialog, který měl proběhnout mezi Fellinim a Mast

projít na článek