Zelí z červené řepy a čočkové karbanátky

Nápad na kombinaci řepy a červené čočky vznikla na mé zahradě, když jsem nad řádkami řepy přemýšlela, co s takovou úrodou udělám Vyzkoušejte, je to velmi jedlé:-) Na celý oběd si připravte: brambory použila jsem vlastní, tak jsem se ani nenamáhala je loupat červenou řepu, červenou čočku ovesnou mouku nebo jemné ovesné vločky [] The post Zelí z červené řepy a čočkové karbanátky appeared first on Jídelníček pro zdraví.

projít na článek

Červená řepa - zavařování

Červená řepa patří mezi všestrannou podzimní zeleninu s výrazně pozitivními účinky na lidské zdraví. Zavařování červené řepy je skvělý způsob, jak ji zakonzervovat, aby dlouho vydržela na policích vašich trvanlivých potravin. Můžete ji zavařit buď celou,

projít na článek

Karbanátky

Karbanátky připravujeme těsně před tepelnou úpravou. Hrubost mletí volíme podle technologického postupu a další tepelné úpravy.

projít na článek

Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky, to je jedna z možností, jak si zpestřit jídelníček trochou zeleniny a ještě si opravdu pochutnat. Od klasického masového karbanátku jsou skoro k nerozeznání. Zkuste tedy něco nového.

projít na článek

Boršč z ryb a mořských plodů

Boršč je druh polévky z červené řepy a rajčat. Je to důležitá součást a historické jídlo ruské a ukrajinské kuchyně. Boršč se s expanzí Ruského impéria rozšířil i do Finska, na Kavkaz a severní části Persie. Polévky podobné boršči se vaří i v Polsku, Poba

projít na článek

Chléb s řepným tatarákem

V předchozím příspěvku o nutriční komplexnosti bezobilného chleba jsme zmiňovali, že k němu stačí přidat jen zeleninu a máte dokonale vyvážené jídlo Teď přicházíme s jedním tipem, jak by takové jídlo mohlo vypadat chléb s tatarákem z červené řepy: Červen

projít na článek