Káva a její cesta do Evropy

Zrnko kávy není nuda. Jeho historie připomíná triumfální cestu napříč kontinenty. Až dodnes navozuje káva se svou specifickou chutí a vůní příjemný prožitek uvolnění a přátelského společenství. Je víc než jenom nápoj, je zprostředkovatelem požitku. Cesta kávy do Evropy vedla přes Arábii a Mekku, přes Kairo (Káhiru) a Konstantinopol (dnes Istanbul), kde se už roku 1554 lidé těšili z malých krčem či kavárniček. Do Evropy byly první pytle s kávou dovezeny v roce 1615. Když roku 1683 Turci ukončili obléhání Vídně, zůstalo po nich pět set pytlů kávy. Naštěstí pro Vídeňany! Tam byly položeny základy pro dnešní světově známou vídeňskou kulturu kávy. Odtud se káva rozšířila do celé Evropy. Tuto vzácnou rostlinu začali jako první vysazovat Holanďané ve svých koloniích na ostrově Jáva v Indonésii. Následovaly plantáže na Srí Lance, v Indii a konečně i v Jižní Americe. Tak se káva rozšířila na území s tropickým a subtropickým podnebím, kde se i dnes nachází velká část světové produkce.

projít na článek

Attibassi Crema d´Oro - 1kg, zrnková káva - 599,00 Kč

Káva Attibassi Crema d'Oro je výborná káva na kteroukoliv část dne. Díky kombinaci vzácných zrn Robusty z Indie, Afriky a Dálného východu, a nejlepších zrn kávy Arabica z Brazilských planin je výsledkem káva s bohatou vůní a chutí.

projít na článek

Vychutnejte si kávu všemi smysly

Přiložíme ústa k šálku a na jazyku nám tmavá káva probouzí chuťové smysly: hořkost, slanost, sladkost a kyselost. Vůně se rozvíjí, káva chutná po květech, po karamelu nebo je pikantní, pryskyřičná… Vyzkoušejte si vlastní degustaci!

projít na článek

La Bottega EXTRA - 1kg, zrnková káva - 469,00 Kč

Exklusivní směs La Bottega Extra pražená tradičním způsobem na ohni z bukového dřeva. Po necelých 30 minutách pražení nad hořícím dřevem získávává káva neuvěřitelně bohatou a nasládlou chuť, kterou u konvenčně pražených druhů nikdy nepocítíte.

projít na článek

Dokonalá káva ve francouzském stylu

Jedna z původních metod přípravy kávy vznikla podle legendy ve francouzském Provence. Jistý muž si ve svém rodném kraji připravoval kávu obvyklým způsobem. Namletou kávu zalil horkou vodou. Jednoho dne to ale udělal naopak, nalil nejprve vodu do šálku, a

projít na článek

TRE FORZE! - 1kg, zrnková káva - 899,00 Kč

Také máte rádi malé ostré espresso ideálně na stojáka u baru? Atmosféru italské kavárny samozřejmě nedokážeme nahradit, ale požitek s kávou TRE FORZE! si bez problému přenesete až domů. Káva Tre Forze! původem z malé vesnice na úpatí sicilské sopky Etna j

projít na článek