Kefír se v současné době stává stále oblíbenější díky svým příznivým účinkům na naše zdraví. V kefírové houbě se nachází mnoho různých bakterií a kvasinek, které tvoří složité a vysoce proměnlivé společenství mikroorganizmů. Tyto pro člověka příznivé organizmy se rychle množí v mléce. Jejich působení ve střevech spočívá mimo jiné v tom, že vytvářejí nepříznivé prostředí pro rozličné patogeny a tím je vytěsňují. Doma vyrobený kefír mívá oproti komerčnímu zhruba 10x více probiotických organizmů, protože v procesu výroby komerčních produktů se provádí pasterizace.
Houba Reishi (Ganoderma lucidum) je v Číně a Japonsku po tisíciletí považována za "zázračnou rostlinu", která pomáhá léčit a předcházet mnohým chorobám. Je velmi populární pro svou efektivitu a absenci vedlejších účinků. Označuje se také jako houba nesmrt
projít na článekReishi je na první pohled nepříliš zajímavá houba. Ovšem zdání klame, tato pěkná, jakoby nalakovaná houba má fantastické léčivé schopnosti. Vyrůstá z kořenů a pařezů listnáčů, vzácně i jehličnanů. Plodnice nelze bohužel konzumovat přímo, protože jsou velm
projít na článekTato dřevokazná houba se nachází v přírodě na kmenech stromů. Její textura je masitá, vůně silně příjemně houbová. Hlíva ústřičná obsahuje velké množství antioxidantů a je známo, že je vhodná při snižování cholesterolu v krvi. Lze ji konzumovat buď syrovo
projít na článekPředstavte si, že tento Valentýn může být nezapomenutelný. Zapomeňte na klasické dárky, které se ztratí v šedi všedních dní. Už jste slyšeli o čokoládě, která nejen lahodí chuťovým buňkám, ale zároveň posiluje vaše tělo a mysl? Biohackerská čokoláda Syste
projít na článekPrvní dubnový den zaklepal na dveře a to u nás znamená čas na zkoušku sušení něčeho, co zrovna nemusí dávat smysl ekonomicky nebo bychom řadovým uživatelům vůbec nedoporučovali do AMARU dávat. Po lyofilizovaném pivu a vodě v prášku přišla na řadu literatu
projít na článek