Kefírová houba

Kefír se v současné době stává stále oblíbenější díky svým příznivým účinkům na naše zdraví. V kefírové houbě se nachází mnoho různých bakterií a kvasinek, které tvoří složité a vysoce proměnlivé společenství mikroorganizmů. Tyto pro člověka příznivé organizmy se rychle množí v mléce. Jejich působení ve střevech spočívá mimo jiné v tom, že vytvářejí nepříznivé prostředí pro rozličné patogeny a tím je vytěsňují. Doma vyrobený kefír mívá oproti komerčnímu zhruba 10x více probiotických organizmů, protože v procesu výroby komerčních produktů se provádí pasterizace.

projít na článek

Reishi - nežádoucí účinky

Houba Reishi (Ganoderma lucidum) je v Číně a Japonsku po tisíciletí považována za "zázračnou rostlinu", která pomáhá léčit a předcházet mnohým chorobám. Je velmi populární pro svou efektivitu a absenci vedlejších účinků. Označuje se také jako houba nesmrt

projít na článek

Reishi

Reishi je na první pohled nepříliš zajímavá houba. Ovšem zdání klame, tato pěkná, jakoby nalakovaná houba má fantastické léčivé schopnosti. Vyrůstá z kořenů a pařezů listnáčů, vzácně i jehličnanů. Plodnice nelze bohužel konzumovat přímo, protože jsou velm

projít na článek

Účinky hlívy ústřičné

Tato dřevokazná houba se nachází v přírodě na kmenech stromů. Její textura je masitá, vůně silně příjemně houbová. Hlíva ústřičná obsahuje velké množství antioxidantů a je známo, že je vhodná při snižování cholesterolu v krvi. Lze ji konzumovat buď syrovo

projít na článek

Biohackerská čokoláda od Systers: Skvělý tip na Valentýna a palivo pro tělo i mysl

Představte si, že tento Valentýn může být nezapomenutelný. Zapomeňte na klasické dárky, které se ztratí v šedi všedních dní. Už jste slyšeli o čokoládě, která nejen lahodí chuťovým buňkám, ale zároveň posiluje vaše tělo a mysl? Biohackerská čokoláda Syste

projít na článek

Lyofilizace zatopených knih

První dubnový den zaklepal na dveře a to u nás znamená čas na zkoušku sušení něčeho, co zrovna nemusí dávat smysl ekonomicky nebo bychom řadovým uživatelům vůbec nedoporučovali do AMARU dávat. Po lyofilizovaném pivu a vodě v prášku přišla na řadu literatu

projít na článek