Kefírové výrobky jsou natolik specifické svou chutí a konzistencí, že jsou prakticky nezaměnitelné. Bílá hustá tekutina se svěží nakyslou chutí má spoustu zastánců, ale i odpůrců. Nicméně díky svému složení je velice prospěšná pro naše tělo, zejména snadnou stravitelností a obsahem potřebných vitamínů.
Amarant vyniká obsahem kvalitních bílkovin, vlákniny a vápníku, kterého obsahuje více než mléko. Jedná se o kvalitní obilovinu, jež neobsahuje lepek.
projít na článekV desítkách kravských stád napříč Spojenými státy se šíří virus H5N1, kontaminováno je i mléko v obchodech
¾ hrnku sušených hub, 7 housek (nejlépe den starých), kousek másla, 1 větší cibule, 100 g slaniny, 4 vejce, 2–3 lžíce krupice, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, mléko dle potřeby Nejdříve zalijeme houby vroucí vodou a necháme takto louhovat asi 30 minut. Za
projít na článekOvce se zapsaly už do starověkých mýtů, provázejí člověka celé věky. Jsou užitečné hned třikrát – dodnes se chovají pro vlnu, mléko a také maso.
projít na článek3 vejce 100 g hladké mouky 40 g škrobu (Solamyl, Maisena) 120 g cukru 20 g másla 100 ml mléka 1 lžička kypřicího prášku 1 špetka soli Troubu zahřejeme ma 190 °C. Plech vyložíme papírem na pečení. Mléko s máslem ohřejeme…
projít na článek