Koenzym Q10

Koenzym Q10 je přítomný téměř ve všech buňkách našeho organismu. Koenzym Q10 se nachází především v mitochondriích, v tělískách poskytujících palivo, energii pro celou buňku. Koenzym Q10 hraje životně důležitou roli v biochemických procesech metabolismu. Navíc působí v buňkách jako antioxidant a bojuje s volnými radikály, které mohou poškodit buňky. Zvláště vysoké dávky koenzymu Q10 jsou zapotřebí v životně důležitých orgánech, jako je srdce, játra, plíce a ledviny. Množství koenzymu Q10 se s věkem snižuje zvláště v těchto orgánech, ty pak mohou být více náchylné k poškození a nemocem.

projít na článek

Koenzym Q10 v průběhu nemoci

Dotaz:Dobrý den, mám na Vás dotaz. Jsem poměrně často nemocná, v zimě pravidelně i několikrát a nepomáhá mi ani očkování. V lékárně mi poradili koupit si koenzym na posílení imunity. Nechápu proč zrovna koenzym a ne třeba vitaminy. Děkuji. Čtenářka Lenka.

projít na článek

Vitamín B1

Vitamín B1 hraje důležitou roli ve správné funkci svalů a nervů. Stejně jako ostatní vitamíny skupiny B, které jsou zapojeny do metabolických procesů, pomáhá jako koenzym, zatímco tělo získává energii ze sacharidů a tuků, a tím ovlivňuje i výkon paměti.

projít na článek

Biotin - vitamín B7

Biotin je jedním z vitamínů komplexů řady B, a proto se pro něj také používá vzácně používaný název vitamín B7, někdy se mu dokonce říká vitamín H. Podobně jako všechny vitamíny B-komplexu je i biotin nezbytný pro hladký průběh metabolismu. Během ukládání

projít na článek

Strava podporující plodnost: vitamíny a minerály vhodné pro muže

Za neplodnost se považuje stav, kdy se zdravé partnerce po roce snažení o miminko nedaří otěhotnět. Asi jeden z pěti párů má problém s otěhotněním. U mužů není plodnost ovlivněna věkem natolik, jako u žen. Pravdou ale je, že s každým desetiletím se kvalit

projít na článek