Koenzym Q10 v průběhu nemoci

Dotaz:Dobrý den, mám na Vás dotaz. Jsem poměrně často nemocná, v zimě pravidelně i několikrát a nepomáhá mi ani očkování. V lékárně mi poradili koupit si koenzym na posílení imunity. Nechápu proč zrovna koenzym a ne třeba vitaminy. Děkuji. Čtenářka Lenka.

projít na článek

Koenzym Q10

Koenzym Q10 je přítomný téměř ve všech buňkách našeho organismu. Koenzym Q10 se nachází především v mitochondriích, v tělískách poskytujících palivo, energii pro celou buňku. Koenzym Q10 hraje životně důležitou roli v biochemických procesech metabolismu.

projít na článek

Úloha konopí v léčbě autoimunitní nemoci

Autoimunitní nemoci Pokroky v oblasti vědy umožnily lepší pochopení našeho zdraví. Bohuželdostat se k hlavní příčině chronického onemocnění může být náročné. Autoimunitní nemoci jsou oblastí medicíny, která zůstává do značné míry špatně pochopena. V souča

projít na článek

Vitamín B1

Vitamín B1 hraje důležitou roli ve správné funkci svalů a nervů. Stejně jako ostatní vitamíny skupiny B, které jsou zapojeny do metabolických procesů, pomáhá jako koenzym, zatímco tělo získává energii ze sacharidů a tuků, a tím ovlivňuje i výkon paměti.

projít na článek

Nemoci varlete

Nemoci varlat jsou nebezpečné nejen svým vlivem na plodnost mužů, ale také proto, že mohou pacienty ohrozit na životě. Mezi nejvýznamnější nemoci varlat patří nádory, záněty, torze varlete, varikokéla neboli rozšíření žil šourku a hydrokéla neboli nahroma

projít na článek

Kožní pohotovost Praha

Nemoci a různé nehody si čas nevybírají a mohou nás překvapit i v době, kdy nefungují běžná zdravotnická zařízení. Kam se obrátit v případě kožních akutních nemocí, úrazů a podobných problémů, se podíváme v tomto příspěvku.

projít na článek