Nikdo nemá rád vyhazování jídla, proto většina z nás schovává zbylou rýži na následující den. Málokdo ví, že ohřívaná rýže je riziková a hrozí po ní otrava. A proč je konzumace rýže další den nebezpečná? Syrová rýže může obsahovat vý trusy bakterie zvané Bacillus cereus. Ty je velmi těžké zničit a nezabije je ani klasické vaření. Pokud rýži ale konzumujete ještě teplou, ihned po uvaření, otrava vám nehrozí.
Rýže je kulturní symbol a základní ingredience (nejen) asijských kuchyní. Každý rok se ve světě zkonzumuje přes 740 miliónů tun rýže, řadí se totiž mezi třetí nejčastěji pěstovanou surovinu. Rýže [...] The post Jak uvařit rýži? appeared first on Vše pro B
projít na článekRýže se v Číně tradičně konzumuje k snídani jako kaše, říká se jí čou (mandarínsky) nebo konží (jihočínsky). Číňané rýžovou kaši konzumují neochucenou, chuť jí dodávají další složky, to může být třeba kvašená zelenina. Pojďme si kaši z rýže uvařit!
projít na článekREYKJAVÍK - Vulkanická erupcia na juhozápade Islandu, ktorá sa začala minulý týždeň, sa skončila. Oblasť je však stále nebezpečná, oznámil v piatok Islandský meteorologický úrad (IMO). Informuje o tom agentúra AFP.
projít na článekBezlepková dieta je dieta spočívající ve snaze po eliminaci konzumace potravin obsahujících lepek (neboli gluten) ze stravy dotyčného, zpravidla ze zdravotních důvodů. Konzumace potravin obsahujících lepek osobami nemocnými celiakií nebo alergií na lepek
projít na článekVyužívá se nejen jako koření,ale také jako léčivá bylina. Konzumace, zejména čerstvě natrhané pažitky přispívá k lepšímu zdraví, obsahuje vápník, draslík, železo a vitamín C. Další důležitou složkou je karoten a éterické oleje. Podporuje zažívání a chuť k
projít na článek