KONZUMACE RÝŽE DALŠÍ DEN PO UVAŘENÍ JE NEBEZPEČNÁ

Nikdo nemá rád vyhazování jídla, proto většina z nás schovává zbylou rýži na následující den. Málokdo ví, že ohřívaná rýže je riziková a hrozí po ní otrava. A proč je konzumace rýže další den nebezpečná?  Syrová rýže  může obsahovat vý trusy bakterie zvané Bacillus cereus. Ty je velmi těžké zničit a nezabije je ani klasické vaření. Pokud  rýži  ale konzumujete ještě teplou, ihned po uvaření, otrava vám nehrozí.

projít na článek

Jak uvařit rýži?

Rýže je kulturní symbol a základní ingredience (nejen) asijských kuchyní. Každý rok se ve světě zkonzumuje přes 740 miliónů tun rýže, řadí se totiž mezi třetí nejčastěji pěstovanou surovinu. Rýže [...] The post Jak uvařit rýži? appeared first on Vše pro B

projít na článek

Rýžová kaše

Rýže se v Číně tradičně konzumuje k snídani jako kaše, říká se jí čou (mandarínsky) nebo konží (jihočínsky). Číňané rýžovou kaši konzumují neochucenou, chuť jí dodávají další složky, to může být třeba kvašená zelenina. Pojďme si kaši z rýže uvařit!

projít na článek

Vulkanická erupcia na Islande sa skončila: Oblasť je však stále nebezpečná

REYKJAVÍK - Vulkanická erupcia na juhozápade Islandu, ktorá sa začala minulý týždeň, sa skončila. Oblasť je však stále nebezpečná, oznámil v piatok Islandský meteorologický úrad (IMO). Informuje o tom agentúra AFP.

projít na článek

BEZLEPKOVÁ DIETA

Bezlepková dieta  je dieta spočívající ve snaze po eliminaci konzumace potravin obsahujících lepek (neboli gluten) ze stravy dotyčného, zpravidla ze zdravotních důvodů. Konzumace potravin obsahujících lepek osobami nemocnými celiakií nebo alergií na lepek

projít na článek

PAŽITKA

Využívá se nejen jako koření,ale také jako léčivá bylina. Konzumace, zejména čerstvě natrhané pažitky přispívá k lepšímu zdraví, obsahuje vápník, draslík, železo a vitamín C. Další důležitou složkou je karoten a éterické oleje. Podporuje zažívání a chuť k

projít na článek