Využívá se nejen jako koření,ale také jako léčivá bylina. Konzumace, zejména čerstvě natrhané pažitky přispívá k lepšímu zdraví, obsahuje vápník, draslík, železo a vitamín C. Další důležitou složkou je karoten a éterické oleje. Podporuje zažívání a chuť k jídlu, dokonce i snižuje krevní tlak. Má blahodárné účinky na ledviny.
Hausgemachte sulze Domácí sulc z vepřového masa, kyselá okurka, kořenová zelenina, vejce, petrželka, žitný chléb 109,- Tiroler Grostl Restované brambory s vepřovým masem a slaninou, zlatavá cibulka, volské oko, pažitka 169,- Tafelspitz V silném vývaru taž
projít na článekČeká vás návštěva nebo jen nevíte, co připravit k večeři? Můžete zkusit snadnou pomazánku z uzeného masa. Není náročná na čas ani přípravu a skvěle se hodí také na přípravu silvestrovských chlebíčků! V receptu záměrně neuvádíme poměr jednotlivých suro
projít na článek