Pomazánka z uzeného masa nejen pro mlsné jazýčky 

Čeká vás návštěva nebo jen nevíte, co připravit k večeři? Můžete zkusit snadnou pomazánku z uzeného masa. Není náročná na čas ani přípravu a skvěle se hodí také na přípravu silvestrovských chlebíčků! V receptu záměrně neuvádíme poměr jednotlivých surovin, jelikož vždy záleží na chuti a preferencích. Obecně by však v pomazánce měl být největší poměr právě uzeného masa. Budete potřebovat uzené maso majonézu (případně bílý jogurt) plnotučnou nebo francouzskou hořčici vejce sůl pepř česnek křen Uzené maso musíte uvařit. Proto pokud máte více času na přípravu, můžete ho připravit předem. Nejprve si uvařte vejce na tvrdo a nechte vychladnout a nakrájejte na kostičky. Uvařené uzené maso pomelete. Pokud máte rádi majonézu, smíchejte ji s plnotučnou nebo francouzskou hořčicí. Jste-li nakloněni spíše zdravější stravě, můžete místo majonézy použít bílý jogurt. Nic tím nezkazíte a na chuti to také nepoznáte. Do hotové směsi majonézy nebo jogurtu s hořčicí přidejte pomleté maso, pokrájené vejce a vše dobře promíchejte nebo rozmixujte. Jinou variantou receptu je místo vajec použít sýr. Ten utřete s majonézou. Tím vznikne jakási omáčka, kterou podle potřeby dochutíte solí, pepřem nebo jiným oblíbeným kořením. Pomazánka si skvěle sedne s česnekem, který nejprve prolisujte nebo utřete nožem na prkénku. Pokud máte rádi pikantní, můžete přidat křen. Křen můžete nahradit na drobno nakrájenou cibulí. Rada na závěr Pomazánku v nejlepším případě připravte předem, aby se vychladila a ztuhla v lednici. Lépe se zpracovává. Pomazánka z uzeného masa chutná skvěle na pečivu nebo topinkách. Ty můžete dozdobit podle své fantazie. Tak aby barevný efekt podpořil chuť! Vhodná je čerstvá nasekaná petželka, pažitka, červená paprika, pórek, ale i další druhy zeleniny. Nebojte se experimentovat. The post Pomazánka z uzeného masa nejen pro mlsné jazýčky  appeared first on Lastfashion.cz.

projít na článek

Vajíčková pomazánka – Tradiční pochoutka na chlebíčky

Receptů na vajíčkovou pomazánku najdeme na internetu několik stovek. Vajíčková pomazánka s tvarohem, majonézou či lučinou, každý si jistě oblíbil tu svoji, které se nikdy nevzdá. Vajíčková pomazánka je oblíbenou chutnou a zdravou svačinkou, například pro

projít na článek

OMEZTE KONZUMACI ČERVENÉHO MASA

Červené maso je obviňováno z mnoha stran, že jeho konzumace má vliv na vznik karcinomů, zejména KOLOREKTÁLNÍHO (rakovina konečníku) . Jedná se o nejrůznější zdroje i formy červeného masa - čerstvé, mleté, mražené, hovězí, vepřové, telecí a skopové. Obzvlá

projít na článek

Zabijačkové speciality U Sedlerů

Do konce února si u nás můžete pochutnat na zabijačkových specialitách jako je škvarková pomazánka, domácí huspenina, zabijačkový guláš, opečená jitrnice a jelítko a masopustní vdolky The post Zabijačkové speciality U Sedlerů appeared first on Plzeňská re

projít na článek

Gulášek s hlívou a tempehem

Guláš patří k české kuchyni asi odjakživa. To však neznamená, že musí být nutně připraven z masa a podáván s houskovým knedlíkem. Zkuste odlehčenou, veganskou variantu a uvidíte, že vám zachutná. Příprava je snadná a rychlá. Budete potřebovat (asi n

projít na článek

Velikonoční menu

Hrášková polévka s kopřivovým pestem a mléčnou estragonovou pěnou 82,- Grilované jehněčí kotletky s rozmarýnovou gremolatou, pečenými brambory s karotkou, kapustou a slaninou, omáčka z uzeného česneku 427,- Variace z králíka- pečené stehno se šalotkou a t

projít na článek