KRACHY AMERICKÝCH A EVROPSKÝCH BANK Proč banky krachují?

Banky zažívaly v posledních týdnech velmi těžké dny. Mnohé z nich se dostávaly do problémů a některé z nich dokonce v těch problémech zkončily a zkrachovaly. Vše to odstartovala americká banka Silicon Valley Banky (SIVB), která neměla peníze na vyplacení peněz svých klientů, který řešila prodejem svých aktiv s vysokou ztrátou. To se jí stalo osudným a i díky své komunikaci se dostala do ještě větších problémů, však se podívejte na celé video, kde se dozvíte jak fungují tyto banky a na čem přesně zkrachovaly. Odebírej můj Youtube kanál! Obsah: 0:00 Chaos v bankovním sektoru0:28 Zvýšení úrokových sazeb v USA a EU a vliv na banky1:12 Pád Silicon Valley Bank a problémy v bankovním sektoru, pojištění vkladů2:42 Největší pád banky od finanční krize v roku 20083:03 Proč zkrachovala Silicon Valley Banky a jak fungují vklady banky6:53 Největší chyba Silicon Valley Bank8:17 Problém nepojištěných peněz v bance8:41 Záchrana menších bank od ostatních velkých bank9:35 Přesuny peněz z malých bank a kdo na tom benefituje10:05 Evropské banky v problémech Credit Suisse, Deutsche Bank11:32 Pohled amerického FEDu a změna úrokových sazeb12:00 Bitcoin a kryptoměny jako vítěz bankovních problémů12:25 Co se bude dít v následujících měsících?12:58 Management banky riziko, odměny, a prodeje akcií před pádem Bonusy zdarma: Mintos (P2P půjčky) 1 % k investicím Bondster (P2P/B půjčky) 1 % k investicím EstateGuru (P2P/B hypotéky) 0.5 % k investicím Interactive Brokers(Broker pro investice do akcií) Až $ 1000 v akciích IBKR zdarma Portu.cz (automatizované Investice do akcií a dluhopisů) 3 měsíce zdarma Revolut Platební karta zdarma Curve 5 Liber k registraci Další bonusy Hledáte způsob jak mě podpořit? Můžete sdílet moje videa a celkově myšlenku toho, že vše je možné Kdo jsem? https://www.pazderaboris.cz/o-mne/ Co dělám a nabízím? https://www.pazderaboris.cz/co-delam-a-nabizim/ Jaké vybavení používám? https://www.pazderaboris.cz/co-pouzivam/ Kde mě sledovat? TWITCH: https://www.twitch.com/PazderaBoris/ FACEBOOK: https://www.facebook.com/PazderaBoris/ INSTAGRAM: https://www.instagram.com/PazderaBoris/ TWITTER: https://twitter.com/PazderaBoris LINKEDIN: https://www.linkedin.com/in/PazderaBoris/ Kontakt: [email protected] The post KRACHY AMERICKÝCH A EVROPSKÝCH BANK Proč banky krachují? appeared first on Boris Pazdera.

projít na článek

MOHOU KRACHOVAT I ČESKÉ BANKY? V čem je rozdíl vůči USA?

Americké banky zažily v posledních měsících menší šok, ale otázkou je, jestli se to může stát i v České republice a českým bankám. Dostat se do potíží samozřejmě mohou, ale velmi pravděpodobně to nebude ze stejných důvodů jako u těch amerických bank (Sili

projít na článek

Evropská komise potrestala banky za kartel

Banky Barclays, Citigroup, JPMorgan, MUFG a Royal Bank of Scotland dostaly od Evropské komise pokutu za kartelovou dohodu, ve které manipulovaly s devizovými kurzy 11 měn.Bez pokuty vyvázla švýcarská banka UBS, která na celou kartelovou dohodu upozornila.

projít na článek

Centrální banky stále poptávají zlato. Inspirace jde z Východu

Navzdory překvapivému výsledku hlasování amerických voličů zůstává dlouhodobý zájem o zlato stejný. Ekonomické problémy napříč světem i nekonvenční měnové politiky budou poptávku po fyzickém zlatu dál podporovat.

projít na článek

JAK BUDOU VYPADAT AKCIOVÉ TRHY V ROCE 2023? Investiční banky čekají pád i růst!

Rok 2023 bude v investicích dost složitý. Všechny problémy, které přinesl rok 2022 se jen tak nevyřešily, ale budou se propisovat i do roku 2023 a to nejen do akciového trhu, ale celkově do společnosti. Rok 2023 bude stále ve znamení boje s inflací, proto

projít na článek