Krůtí guláš

Jedná se o výborný guláš, který se připravuje z krůtího masa, takže je nejen velmi chutný, ale i zdravý a dietní.

projít na článek

Krůtí stehna podle Pohlreicha

Zdeněk Pohlreich předvedl skvělý recept na krůtí stehna na kari s mandlemi. Používá k tomu vykoštěné krůtí stehno, o kterém říká, že je do omáčky vždy lepší, než prso. Celý postup vypadá, jako krutí guláš na kari se smetanou. Jak přesně tento recept vypad

projít na článek

Krůtí maso

Krůtí maso je jemné a křehké, je zdrojem plnohodnotných bílkovin, minerálních látek a vitamínů. Kvalitu masa ovlivňuje krmení, druh a stáří zvířete. Krůtí maso označujeme jako bělomasé. Barvu masa ovlivňuje podíl krve a barviv, maso ze stehen je tmavší ne

projít na článek

Hovězí guláš z kližky

Správně udělaný guláš je gurmánským požitkem. Kolik masa, tolik cibule, říká jedno pravidlo. Ano, guláš je poté přirozeně zahuštěný právě tou rozvařenou cibulí a má také příjemnou nasládlou chuť. Druhou ingrediencí je nakrájené kvalitní maso, hovězí je ne

projít na článek

Segedínský guláš

Segedínský guláš je častým pokrmem českých hospod a restaurací, jeho hlavními ingrediencemi, bez kterých se neobejde a které jsou pro něj charakteristické, jsou vepřové maso a kysané zelí. A co že to vlastně ten segedínský guláš je? Kousky dušeného, šťavn

projít na článek

Bramborový guláš podle babičky

Bramborový guláš je evergreen, který úspěšně prochází všemi stravovacími módami a styly. Uvařit bramborový guláš je snadné a rychlé – s přípravou si poradí i nezkušený kuchař. Další výhodou tohoto guláše je dostupnost surovin. Velkým plusem je rovněž jeho

projít na článek