Segedínský guláš je častým pokrmem českých hospod a restaurací, jeho hlavními ingrediencemi, bez kterých se neobejde a které jsou pro něj charakteristické, jsou vepřové maso a kysané zelí. A co že to vlastně ten segedínský guláš je? Kousky dušeného, šťavnatého vepřového masa přelité segedínským zelím, zahuštěné a ochucené paprikou a kmínem, někdy zjemněné smetanou. Máte-li chuť si segedínský guláš uvařit doma, stačí se řídit některým z níže uvedených receptů.
Segedínský guláš (2 porce) Popis: Omáčka s dušeným kysaným zelím, mletou paprikou a kousky libového vepřového masa, zjemněná smetanou. Složení: vepřové maso (33 %), zelí kysané (zelí, voda, sůl, kmín), hovězí vývar (voda, hovězí maso a ko
projít na článekJeden z klasických a léty prověřených receptů. To je původní verze podle Eleka Magyara. Doba přípravy 2 hodiny (den na odležení) Porce Pro 4 osoby (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ingredience 800 g vepřového masa 300 g kysanéh
projít na článekRecept podle Marie Sandtnerové, ikony české kuchyně a českých kuchařek. Doba přípravy 1,5 hodiny Porce Pro 5 až 6 osob (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ingredience 1 kg vepřového bůčku 300 g bílého kysaného zelí 70 g cibule 40
projít na článekPro milovníky bezmasé kuchyně přinášíme vegetariánský recept s tempehem. Doba přípravy 1 hodina Porce Pro 4 osoby (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ingredience 200 g tempehu (může být uzený, nebo marinovaný) 500 g kysaného bílé
projít na článekHledáte-li vegetariánskou alternativu tohoto skvělého jídla, pak oceníte tento sojový recept. Doba přípravy 90 minut Porce Pro 3 až 4 osoby (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ingredience 100 g kostek sojového masa 500 g bílého k
projít na článek