Pro milovníky bezmasé kuchyně přinášíme vegetariánský recept s tempehem. Doba přípravy 1 hodina Porce Pro 4 osoby (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ingredience 200 g tempehu (může být uzený, nebo marinovaný) 500 g kysaného bílého zelí 400 g konzervovaných loupaných rajčat 250 ml zakysané smetany 500 ml zeleninového vývaru 4 cibule střední velikosti 4 stroužky česneku 1 červená paprika 1 žlutá paprika 4 polévkové lžíce oleje 1 polévková lžíce mleté sladké papriky 1 čajová lžička celého kmínu 1 bobkový list Sůl Pepř (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Postup V rozpáleném oleji necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Poté přidáme utřený česnek, bobkový list, kmín, mletou papriku, na kostičky nakrájené papriky, na kostky nakrájená loupaná rajčata, překrájené kysané zelí a na kostky nakrájený tempeh. Vše promícháme, celou směs osolíme a opepříme, podlijeme vývarem a dusíme do změknutí zelí a paprik, což bude trvat maximálně půl hodiny. Zhruba 5 minut před koncem vaření přilijeme kysanou smetanu. Pozor, nesmí být studená z lednice, jinak by se srazila. Vegetariánský recept na segedínský guláš s tempehem je hotový. Podávání Jako přílohu může zvolit prakticky cokoliv podle vlastních preferencí, ale ideální jsou kroupy, nebo čerstvé pečivo. Výživové hodnoty pro vegetariánský segedínský guláš s tempehem *Uvedené nutriční hodnoty jsou přibližné Počet/množství/% naplnění DDD Celkové kalorie 1988,9 Tuky 134,9 g Nasycené mastné kyseliny 45,6 g Polynenasycené mastné kyseliny 44,2 g Mononenasycené mastné kyseliny 33,8 g Cholesterol 110 mg Sodík 9,4 g Draslík 3,8 g Sacharidy 149,3 g Z toho vláknina 27,1 g Z toho cukry 31,4 g Proteiny 64,3 g Vitamíny, minerály a stopové prvky Vitamín A 180,7 % Vitamín B12 17,2 % Vitamín B6 133,8 % Vitamín C 1326,4 % Vitamín D 0 % Vitamín E 149,7 % Vápník 82,4 % Měď 118,6 % Kyselina listová 94,9 % Železo 110,9 % Hořčík 90,1 % Mangan 239,8 % Niacin 51,9 % Kyselina pantothenová 35,6 % Fosfor 110,7 % Riboflavin 89,6 % Selen 20,5 % Thiamin 44,8 % Zinek 45,3 % Příspěvek Vegetariánský segedínský guláš s tempehem pochází z Segedinsky-gulas.cz
Segedínský guláš je častým pokrmem českých hospod a restaurací, jeho hlavními ingrediencemi, bez kterých se neobejde a které jsou pro něj charakteristické, jsou vepřové maso a kysané zelí. A co že to vlastně ten segedínský guláš je? Kousky dušeného, šťavn
projít na článekSegedínský guláš (2 porce) Popis: Omáčka s dušeným kysaným zelím, mletou paprikou a kousky libového vepřového masa, zjemněná smetanou. Složení: vepřové maso (33 %), zelí kysané (zelí, voda, sůl, kmín), hovězí vývar (voda, hovězí maso a ko
projít na článekJeden z klasických a léty prověřených receptů. To je původní verze podle Eleka Magyara. Doba přípravy 2 hodiny (den na odležení) Porce Pro 4 osoby (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ingredience 800 g vepřového masa 300 g kysanéh
projít na článekRecept podle Marie Sandtnerové, ikony české kuchyně a českých kuchařek. Doba přípravy 1,5 hodiny Porce Pro 5 až 6 osob (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ingredience 1 kg vepřového bůčku 300 g bílého kysaného zelí 70 g cibule 40
projít na článekHledáte-li vegetariánskou alternativu tohoto skvělého jídla, pak oceníte tento sojový recept. Doba přípravy 90 minut Porce Pro 3 až 4 osoby (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ingredience 100 g kostek sojového masa 500 g bílého k
projít na článek