Sojový segedínský guláš

Hledáte-li vegetariánskou alternativu tohoto skvělého jídla, pak oceníte tento sojový recept. Doba přípravy 90 minut Porce Pro 3 až 4 osoby (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ingredience 100 g kostek sojového masa 500 g bílého kysaného zelí 100 g rajského protlaku 750 ml zeleninového bujónu 200 ml zakysané smetany 2 cibule 1 stroužek česneku 2 polévkové lžíce mleté sladké papriky 1/2 čajové lžičky drceného kmínu Olej Majoránka Sůl Pepř (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Postup Zeleninový vývar přivedeme k varu a sojové maso v něm uvaříme doměkka. Poté sojové kostky vyjmeme a necháme okapat. V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme dozlatova na kousky nakrájenou cibuli. Až je cibule hotová, přidáme k ní rajský protlak a mletou papriku, chvíli vše pražíme a pak přidáme do hrnce ještě sojové kostky, kmín, majoránku, sůl a pepř. Směs lehce podlijeme vývarem a zhruba 10 minut dusíme. Následně přidáme ještě propláchnuté a nakrájené kysané zelí, vše podlijeme zbytkem vývaru (pokud nám nezbyl, vystačíme si s horkou vodou) a dusíme dalších 20 až 30 minut, než je zelí dostatečně měkké. Na závěr vložíme rozetřený česnek a kysanou smetanu, promícháme a ještě pár minut necháme zavařit. Podávání Podáváme s kynutým, nebo houskovým knedlíkem. Výživové hodnoty pro sojový segedínský guláš *Uvedené nutriční hodnoty pro sojový recept na segedín jsou přibližné   Počet/množství/% naplnění DDD Celkové kalorie 1404,5 Tuky 76,3 g         Nasycené mastné kyseliny 29,8 g         Polynenasycené mastné kyseliny 23 g         Mononenasycené mastné kyseliny 18,4 g Cholesterol 88 mg Sodík 12,7 g Draslík 2,2 g Sacharidy 119,6 g         Z toho vláknina 23,7 g         Z toho cukry 29,7 g Proteiny 69,3 g Vitamíny, minerály a stopové prvky       Vitamín A 262,2 % Vitamín B12 10, % Vitamín B6 82 % Vitamín C 179,4 % Vitamín D 0 % Vitamín E 92,6 % Vápník 49,4 % Měď 44,1 % Kyselina listová 52,3 % Železo 90,7 % Hořčík 39,6 % Mangan 71,8 % Niacin 21,8 % Kyselina pantothenová 19,9 % Fosfor 42,9 % Riboflavin 45,2 % Selen 14,3 % Thiamin 26,4 % Zinek 18,6 % Příspěvek Sojový segedínský guláš pochází z Segedinsky-gulas.cz

projít na článek

Segedínský guláš

Segedínský guláš je častým pokrmem českých hospod a restaurací, jeho hlavními ingrediencemi, bez kterých se neobejde a které jsou pro něj charakteristické, jsou vepřové maso a kysané zelí. A co že to vlastně ten segedínský guláš je? Kousky dušeného, šťavn

projít na článek

NASKLADNĚNÍ: Segedínský guláš (2 porce) - 600g

Segedínský guláš (2 porce)  Popis: Omáčka s dušeným kysaným zelím, mletou paprikou a kousky libového vepřového masa, zjemněná smetanou. Složení: vepřové maso (33 %), zelí kysané (zelí, voda, sůl, kmín), hovězí vývar (voda, hovězí maso a ko

projít na článek

Segedínský guláš podle Eleka Magyara

Jeden z klasických a léty prověřených receptů. To je původní verze podle Eleka Magyara. Doba přípravy 2 hodiny (den na odležení) Porce Pro 4 osoby (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ingredience 800 g vepřového masa 300 g kysanéh

projít na článek

Segedínský guláš podle Marie Sandtnerové

Recept podle Marie Sandtnerové, ikony české kuchyně a českých kuchařek. Doba přípravy 1,5 hodiny Porce Pro 5 až 6 osob (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ingredience 1 kg vepřového bůčku 300 g bílého kysaného zelí 70 g cibule 40

projít na článek

Vegetariánský segedínský guláš s tempehem

Pro milovníky bezmasé kuchyně přinášíme vegetariánský recept s tempehem. Doba přípravy 1 hodina Porce Pro 4 osoby (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ingredience 200 g tempehu (může být uzený, nebo marinovaný) 500 g kysaného bílé

projít na článek