Segedínský guláš podle Marie Sandtnerové

Recept podle Marie Sandtnerové, ikony české kuchyně a českých kuchařek. Doba přípravy 1,5 hodiny Porce Pro 5 až 6 osob (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ingredience 1 kg vepřového bůčku 300 g bílého kysaného zelí 70 g cibule 40 g slaniny, nebo sádla 30 g másla 30 g hladké mouky 250 ml kysané smetany 1 rajče střední velikosti 2 polévkové lžíce mleté papriky (sladké/pálivé) 1 čajová lžička drceného kmínu Sůl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Postup V rozehřátém hrnci necháme rozpustit slaninu, nebo sádlo a dozlatova na ní orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Až je cibule krásně zlatá, přidáme drcený kmín, mletou papriku (to zda použijete sladkou, pálivou či jejich kombinaci, záleží čistě na vaší chuti) a osolené maso nakrájené na asi 2 centimetry velké kostky. Maso necháme v hrnci zatáhnout a následně vše podlijeme vařící vodou a dusíme zhruba 30 minut až je maso poloměkké. Poté přidáme do hrnce i oprané a pokrájené kysané zelí, dolijeme odpařenou vodu a dusíme zhruba dalších 30 minut až je maso i kysané zelí zcela měkké. Na závěr do segedínu přidáme kysanou smetanu, prolisované rajče a zahustíme světlou jíškou, kterou jsme si udělali z hladké mouky a másla. Tip V průběhu dušení guláš kontrolujte a občas zamíchejte, aby se vám nepřipálil. Výživové hodnoty pro segedínský guláš podle Marie Sandtnerové *Uvedené nutriční hodnoty pro segedínský guláš podle Marie Sandtnerové jsou přibližné   Počet/množství/% naplnění DDD Celkové kalorie 3908,9 Tuky 322,2 g         Nasycené mastné kyseliny 134 g         Polynenasycené mastné kyseliny 30,7 g         Mononenasycené mastné kyseliny 130,6 g Cholesterol 923,7 mg Sodík 6,3 g Draslík 4,6 g Sacharidy 67 g         Z toho vláknina 16,3 g         Z toho cukry 6,9 g Proteiny 185,2 g Vitamíny, minerály a stopové prvky       Vitamín A 221,6 % Vitamín B12 119,8 % Vitamín B6 253 % Vitamín C 133,6 % Vitamín D 0 % Vitamín E 16,7 % Vápník 51,2 % Měď 71,7 % Kyselina listová 60,5 % Železo 119,8 % Hořčík 74,8 % Mangan 60,5 % Niacin 226,6 % Kyselina pantothenová 85,3 % Fosfor 231,5 % Riboflavin 206,4 % Selen 376,4 % Thiamin 524,3 % Zinek 174,3 % Příspěvek Segedínský guláš podle Marie Sandtnerové pochází z Segedinsky-gulas.cz

projít na článek

Segedínský guláš

Segedínský guláš je častým pokrmem českých hospod a restaurací, jeho hlavními ingrediencemi, bez kterých se neobejde a které jsou pro něj charakteristické, jsou vepřové maso a kysané zelí. A co že to vlastně ten segedínský guláš je? Kousky dušeného, šťavn

projít na článek

NASKLADNĚNÍ: Segedínský guláš (2 porce) - 600g

Segedínský guláš (2 porce)  Popis: Omáčka s dušeným kysaným zelím, mletou paprikou a kousky libového vepřového masa, zjemněná smetanou. Složení: vepřové maso (33 %), zelí kysané (zelí, voda, sůl, kmín), hovězí vývar (voda, hovězí maso a ko

projít na článek

Segedínský guláš podle Eleka Magyara

Jeden z klasických a léty prověřených receptů. To je původní verze podle Eleka Magyara. Doba přípravy 2 hodiny (den na odležení) Porce Pro 4 osoby (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ingredience 800 g vepřového masa 300 g kysanéh

projít na článek

Vegetariánský segedínský guláš s tempehem

Pro milovníky bezmasé kuchyně přinášíme vegetariánský recept s tempehem. Doba přípravy 1 hodina Porce Pro 4 osoby (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ingredience 200 g tempehu (může být uzený, nebo marinovaný) 500 g kysaného bílé

projít na článek

Segedín podle Romana Vaňka

V tomto receptu si představíme, jak uvařit toto jídlo podle Romana Vaňka. Doba přípravy 2 hodiny Porce Pro 5 až 6 osob (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ingredience 1 kg vepřové plece 500 g bílého kysaného zelí 1,5 l vývaru 250

projít na článek