Segedín podle Romana Vaňka

V tomto receptu si představíme, jak uvařit toto jídlo podle Romana Vaňka. Doba přípravy 2 hodiny Porce Pro 5 až 6 osob (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ingredience 1 kg vepřové plece 500 g bílého kysaného zelí 1,5 l vývaru 250 ml smetany s vysokým obsahem tuku (ideálně 30%) 5 cibulí střední velikosti 5 stroužků česneku 4 polévkové lžíce vepřového sádla 2 polévkové lžíce mleté sladké papriky 2 polévkové lžíce hladké mouky 1 čajová lžička drceného kmínu 5 bobkových listů Sůl Pepř Zakysaná smetana (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Postup Do rozpáleného hrnce dáme sádlo a na něm osmahneme najemno nakrájenou cibuli, než zezlátne. Poté přidáme kmín a vepřové maso nakrájené na kostky o velikosti 2 až 3 centimetry, které restujeme. Až se maso zatáhne, vložíme do hrnce rozlisovaný česnek a celou směs zaprášíme moukou a chvilku orestujeme. Po zhruba minutě přidáme i mletou papriku a opět chvilku orestujeme. Následně již přidáme vývar společně s bobkovými listy a maso začneme dusit. Po zhruba půl hodině, kdy je maso již poloměkké, přidáme také kysané zelí (pro chuť můžeme přilít i část zelného nálevu) a vše znovu dusíme asi půl hodiny. Rozhodující je, aby bylo maso i zelí měkké. Pro zjemnění přilijeme ještě smetanu na vaření a několik minut ještě povaříme. Na závěr pak ze segedínu vyndáme bobkové listy a dochutíme ho pepřem a solí. Podávání Segedínský guláš podáváme se zakysanou smetanou, kterou dáme na talíř lžící doprostřed guláše. Výživové hodnoty pro segedínský guláš podle Romana Vaňka *Uvedené nutriční hodnoty pro segedínský guláš podle Romana Vaňka jsou přibližné   Počet/množství/% naplnění DDD Celkové kalorie 4192,5 Tuky 323,6 g         Nasycené mastné kyseliny 135,1 g         Polynenasycené mastné kyseliny 35,6 g         Mononenasycené mastné kyseliny 139,3 g Cholesterol 922,3 mg Sodík 14,9 g Draslík 8,2 g Sacharidy 127,4 g         Z toho vláknina 30 g         Z toho cukry 16,9 g Proteiny 200,4 g Vitamíny, minerály a stopové prvky       Vitamín A 200,3 % Vitamín B12 174,9 % Vitamín B6 317,1 % Vitamín C 224,4 % Vitamín D 0 % Vitamín E 20,4 % Vápník 86,1 % Měď 174,2 % Kyselina listová 109,1 % Železo 183,7 % Hořčík 101,3 % Mangan 288,3 % Niacin 406 % Kyselina pantothenová 97,9 % Fosfor 350,2 % Riboflavin 259,7 % Selen 437,8 % Thiamin 545 % Zinek 205,8 % Příspěvek Segedín podle Romana Vaňka pochází z Segedinsky-gulas.cz

projít na článek

Conturi noi în Banca Comercială Română (BCR)

Stimati clientii, Dorim să vă informăm că am deschis noi conturi la Banca Comercială Română (BCR) în RON i EUR. IBAN: RO52RNCB0072163685630001 (RON) RO25RNCB0072163685630002 (EUR) SWIFT: RNCBROBU Credem că acest mesaj vă va mulumi i ateptăm cu ner

projít na článek

Segedín podle kuchaře Ivana Vodochodského

Představujeme recept na segedín podle Ivana Vodochodského (mimo jiné známý televizní kuchař). Doba přípravy 3 hodiny Porce Pro 6 osob (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ingredience 600 g vepřového bůčku, nebo plece 400 g bílého

projít na článek

Segedín z vepřové kýty

Jednoduchý a chutný recept z vepřové kýty. Doba přípravy 80 minut Porce Pro 4 osoby (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ingredience 700 g vepřové kýty 700 g kysaného bílého zelí 250 ml smetany na šlehání 3 ks cibule 4 lžíce sádla

projít na článek

Pikantní segedín

Připravíme si pálivou verzi tohoto legendárního jídla. Doba přípravy 2 hodiny Porce Pro 5 až 6 osob (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ingredience 750 g vepřového masa 1 kg bílého kysaného zelí 100 g slaniny 300 ml zakysané sme

projít na článek

Segedín z hovězí kližky

Z hlediska použitého druhu masa ne příliš typický, přesto však vynikající recept z hovězí kližky. Doba přípravy 80 minut Porce Pro 5 až 6 osob (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ingredience 1 kg hovězí kližky 1 kg bílého kysanéh

projít na článek