Připravíme si pálivou verzi tohoto legendárního jídla. Doba přípravy 2 hodiny Porce Pro 5 až 6 osob (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ingredience 750 g vepřového masa 1 kg bílého kysaného zelí 100 g slaniny 300 ml zakysané smetany 300 ml světlého 10° piva 3 velké cibule 3 stroužky česneku 2 polévkové lžíce vepřového sádla 1 polévková lžíce rajského protlaku 2 polévkové lžíce hladké mouky 5 vrchovatých čajových lžiček mleté sladké papriky 1 čajová lžička celého kmínu 2 feferonky 2 bobkové listy Sůl Pepř (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Postup V rozpáleném hrnci rozpustíme sádlo a opečeme na něm na kousky nakrájenou slaninu. Poté přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji dorůžova. Hrnec sundáme z plotny a vložíme do něj na 2 až 3 centimetry velké kostky nakrájené vepřové maso a mletou papriku. Řádně promícháme, hrnec vrátíme na plotnu, rychle orestujeme maso (dáváme pozor, aby se nepřipálila paprika, protože by tím zhořkla) a přidáme bobkové listy, rajský protlak, kmín, lisovaný česnek, feferonky a sůl. Znovu promícháme, celou směs podlijeme pivem a dusíme maso doměkka, což bude trvat zhruba hodinu. Až je maso měkké, vložíme do hrnce i propláchnuté a překrájené kysané zelí. Podle potřeby podlijeme pivem (vodou) a znovu necháme dusit do změknutí zelí. Na závěr už je zbývá guláš zjemnit a zahustit zakysanou smetanou (nesmí být vychlazená z lednice, jinak by se srazila), do které jsme zašlehali hladkou mouku a ještě 5 až 10 minut povařit, aby se všechny chutě řádně propojily. Podle potřeby ještě dosolíme a opepříme. Podávání Servírujeme s knedlíkem, nebo chlebem. Výživové hodnoty pro pikantní segedínský guláš *Uvedené nutriční hodnoty pro pikantní recept na segedín jsou přibližné Počet/množství/% naplnění DDD Celkové kalorie 4051 Tuky 299,4 g Nasycené mastné kyseliny 120,7 g Polynenasycené mastné kyseliny 24 g Mononenasycené mastné kyseliny 978 g Cholesterol 748,8 mg Sodík 11,5 g Draslík 5,7 g Sacharidy 145,2 g Z toho vláknina 42,2 g Z toho cukry 21,1 g Proteiny 181,1 g Vitamíny, minerály a stopové prvky Vitamín A 219,2 % Vitamín B12 96 % Vitamín B6 294 % Vitamín C 355 % Vitamín D 0 % Vitamín E 20,7 % Vápník 90,3 % Měď 108,4 % Kyselina listová 125,3 % Železo 191,8 % Hořčík 102,9 % Mangan 165,4 % Niacin 192,3 % Kyselina pantothenová 80,9 % Fosfor 218,9 % Riboflavin 190,8 % Selen 303,7 % Thiamin 425,2 % Zinek 151,3 % Příspěvek Pikantní segedín pochází z Segedinsky-gulas.cz
Jednoduchý a chutný recept z vepřové kýty. Doba přípravy 80 minut Porce Pro 4 osoby (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ingredience 700 g vepřové kýty 700 g kysaného bílého zelí 250 ml smetany na šlehání 3 ks cibule 4 lžíce sádla
projít na článekPředstavujeme recept na segedín podle Ivana Vodochodského (mimo jiné známý televizní kuchař). Doba přípravy 3 hodiny Porce Pro 6 osob (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ingredience 600 g vepřového bůčku, nebo plece 400 g bílého
projít na článekPikantní směs z mletého masa se zeleninou, zapečená pod jemnou bramborovou kaší se sýrovými chipsy a čerstvou rozmarýnou.
projít na článekPikantní kotlík s bulgurem Vepřová kýta a krutí stehenní maso se spojí v jednom jídle s omáčkou s proužky cibule, masitou klobásou, špekem a žampiony. S bulgurem, který je vlastně celozrná nalámaná pšenice tvoří velice výživné jídlo s příjemným šm
projít na článekPikantní kotlík s bulgurem Vepřová kýta a krutí stehenní maso se spojí v jednom jídle s omáčkou s proužky cibule, masitou klobásou, špekem a žampiony. S bulgurem, který je vlastně celozrná nalámaná pšenice tvoří velice výživné jídlo s příjemným šm
projít na článek