Segedín z vepřové kýty

Jednoduchý a chutný recept z vepřové kýty. Doba přípravy 80 minut Porce Pro 4 osoby (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ingredience 700 g vepřové kýty 700 g kysaného bílého zelí 250 ml smetany na šlehání 3 ks cibule 4 lžíce sádla 1 až 2 lžíce másla (na jíšku) 1 až 2 lžíce hladké mouky (na jíšku) 2 lžíce mleté sladké papriky 1 lžička drceného kmínu Sůl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Postup Nejdříve si připravíme cibuli, zelí a maso. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zelí propláchneme a překrájíme na menší kusy. Maso si opláchneme a nakrájíme na kostky cca 3 centimetry velké. A teď už můžeme začít vařit. V rozpáleném hrnci nejdříve rozpustíme sádlo, na kterém v zápětí dozlatova orestujeme cibuli. Přidáme papriku, rychle ji orestujeme a vše zalijeme trochou vařící vody, aby paprika nezhořkla. Poté již můžeme přidat maso a celou směs osolit. Až se maso zatáhne, podlijeme ho vodou, nebo vývarem pokud máme, a dusíme až je maso napůl měkké. V této chvíli vložíme do hrnce i zelí a kmín, podle potřeby dolijeme další vodu a dusíme, než je maso i zelí zcela měkké. Přimícháme jíšku připravenou z másla a hladké mouky, necháme chvíli povařit, pak vlijeme i smetanu a vše necháme ještě zhruba 5 minut provařit, aby se všechny chutě spojily. Recept na guláš z vepřové kýty je hotov a můžeme podávat. Výživové hodnoty pro segedínský guláš z vepřové kýty *Uvedené nutriční hodnoty pro tento segedín jsou přibližné   Počet/množství/% naplnění DDD Celkové kalorie 3308,4 Tuky 266,3 g         Nasycené mastné kyseliny 113,1 g         Polynenasycené mastné kyseliny 25,4 g         Mononenasycené mastné kyseliny 106,7 g Cholesterol 702,3 mg Sodík 8,7 g Draslík 4,5 g Sacharidy 94,7 g         Z toho vláknina 29,5 g         Z toho cukry 14 g Proteiny 139,9 g Vitamíny, minerály a stopové prvky       Vitamín A 202,1 % Vitamín B12 87,6 % Vitamín B6 230,9 % Vitamín C 235,3 % Vitamín D 0 % Vitamín E 18,1 % Vápník 65,9 % Měď 81,4 % Kyselina listová 85,5 % Železo 133,9 % Hořčík 77,7 % Mangan 97,7 % Niacin 165,4 % Kyselina pantothenová 68,6 % Fosfor 187,3 % Riboflavin 163 % Selen 272,8 % Thiamin 382,7 % Zinek 134,2 % Příspěvek Segedín z vepřové kýty pochází z Segedinsky-gulas.cz

projít na článek

Vepřová kýta

Vepřová kýta představuje velice kvalitní maso ze zadní vepřové čtvrtky. K dispozici je i celá s kůží a nožičkou, po odblanění a očištění ji lze rozdělit na vrchní šál (sval z vnitřní strany kýty) a spodní šál (sval z vnější části kýty, mnohdy prodávaný i 

projít na článek

Pečené vepřové koleno

Pečené vepřové koleno se v tradičních českých kuchařkách vydávaných v cizích jazycích uvádí jako jedno z našich národních jídel. Na pečené vepřové koleno jezdí do Čech turisté z celého světa a v celých smečkách si ho dávají v restauracích a pivnicích. Tak

projít na článek

Vepřové na zázvoru

Některé části vepřového masa bývají hůře stravitelné a mají například proti hovězímu masu vyšší obsah tuku a vyšší energetickou hodnotu. Vepřové maso je však křehčí než maso hovězí, méně tučné a libové vepřové je pak i lépe stravitelné. Chuť masa je závis

projít na článek

NASKLADNĚNÍ: Marinované vepřové koleno - 500g

Marinované vepřové koleno bez kosti - 500g popis: Vepřové koleno bez kosti naložené do soli, potřené česnekem a okořeněné drceným kmínem a chilli. NÁŠ TIP! Skvěle chutná studené s čerstvým chlebem nebo teplé s naší Čočkou po orientálsku. Složen

projít na článek

Vepřové karé

Vepřové karé neboli vepřová pečeně, někdy také lidově nazývána jako kotleta, patří mezi nejkvalitnější části masa z vepře.

projít na článek