Segedín podle kuchaře Ivana Vodochodského

Představujeme recept na segedín podle Ivana Vodochodského (mimo jiné známý televizní kuchař). Doba přípravy 3 hodiny Porce Pro 6 osob (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ingredience 600 g vepřového bůčku, nebo plece 400 g bílého kysaného zelí 200 g slaniny 200 ml zakysané smetany 500 ml zeleninového vývaru 3 cibule střední velikosti 3 polévkové lžíce vepřového sádla 3 polévkové lžíce hladké mouky 2 polévkové lžíce mleté sladké papriky 4 bobkové listy 6 kuliček nového koření Sůl Pepř (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Postup Vepřové maso nakrájíme na 2 až 3 centimetry velké kostky a vložíme do sádlem vymazaného pekáče, osolíme, přidáme najemno nakrájenou cibuli a na malé kostky nakrájenou slaninu, opepříme, přidáme mletou papriku a důkladně promícháme, aby se všechno vzájemně propojilo. Následně přidáme překrájené a nepropláchnuté kysané zelí i se šťávou a opět celou směs promícháme. Vložíme bobkové listy a nové koření, zalijeme zeleninovým vývarem, přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 200 °C, kde vše zapékáme zhruba čtvrt hodiny. Poté stáhneme teplotu na 150 °C a pečeme 2 hodiny. Občas pekáč z trouby vytáhněte a směs promíchejte. Asi deset minut před koncem pečení přilijte do guláše kysanou smetanu (nesmí být studená, srazila by se) smíchanou s hladkou moukou a několika lžícemi šťávy z pekáče. Podávání Před podáváním vyjměte bobkové listy a kuličky nového koření. Servírujeme s houskovým, či kynutým knedlíkem. Výživové hodnoty pro segedínský guláš podle Ivana Vodochodského *Uvedené nutriční hodnoty pro recept na guláš podle Ivana Vodochodského jsou přibližné   Počet/množství/% naplnění DDD (celkem) Celkové kalorie 4000,8 Tuky 313,6 g         Nasycené mastné kyseliny 120 g         Polynenasycené mastné kyseliny 20,8 g         Mononenasycené mastné kyseliny 83,7 g Cholesterol 670,5 mg Sodík 13,8 g Draslík 3,6 g Sacharidy 118,5 g         Z toho vláknina 24,7 g         Z toho cukry 18,7 g Proteiny 169,3 g Vitamíny, minerály a stopové prvky       Vitamín A 234,9 % Vitamín B12 74 % Vitamín B6 195,8 % Vitamín C 166,3 % Vitamín D 0 % Vitamín E 13,3 % Vápník 55,2 % Měď 65,6 % Kyselina listová 77,7 % Železo 147,4 % Hořčík 64,5 % Mangan 104,5 % Niacin 150,5 % Kyselina pantothenová 58,2 % Fosfor 160,1 % Riboflavin 146,5 % Selen 244,8 % Thiamin 340,2 % Zinek 115,2 % Příspěvek Segedín podle kuchaře Ivana Vodochodského pochází z Segedinsky-gulas.cz

projít na článek

Kampaň Ivana Korčoka

Kampaň Ivana Korčoka měla minulý týden zastávky v Žilině a v Dunajské Stredě. Reportáž z mise na záchranu Slovenska od Marka Švehly najdete v Respektu 14/2024.

projít na článek

Čočková polévka podle Pohlreicha

Zdeněk Pohlreich miluje polévky, protože pro něj představují symbol rychlého, komfortního, nekomplikovaného jídla, které zasytí a hodí se zvláště pro sychravé podzimní a zimní večery. Zde tedy nabízíme recept na polévku ze zelené čočky od mistra kuchaře.

projít na článek

Segedín z vepřové kýty

Jednoduchý a chutný recept z vepřové kýty. Doba přípravy 80 minut Porce Pro 4 osoby (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ingredience 700 g vepřové kýty 700 g kysaného bílého zelí 250 ml smetany na šlehání 3 ks cibule 4 lžíce sádla

projít na článek

Pikantní segedín

Připravíme si pálivou verzi tohoto legendárního jídla. Doba přípravy 2 hodiny Porce Pro 5 až 6 osob (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ingredience 750 g vepřového masa 1 kg bílého kysaného zelí 100 g slaniny 300 ml zakysané sme

projít na článek

Segedín podle Romana Vaňka

V tomto receptu si představíme, jak uvařit toto jídlo podle Romana Vaňka. Doba přípravy 2 hodiny Porce Pro 5 až 6 osob (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ingredience 1 kg vepřové plece 500 g bílého kysaného zelí 1,5 l vývaru 250

projít na článek