Kultovní olympijské regaty jako virtuální

Mezinárodní jachtařská federace World Sailing a přední světová platforma pro digitální jachting Virtual Regatta spustily několik velkých olympijských regat. Regaty na celém světě byly zrušeny nebo odloženy v důsledku pandemie koronaviru, a tak pokud vám závodění chybí, můžete vyzkoušet jachting na internetu. „Pojede se“ světový pohár v Janově i Kieler Woche.

projít na článek

20. Arodem PÁLAVSKÁ REGATA

Jubilejní 20. ročník odložené Pálavské regaty se konal 10.–12. září na Nových Mlýnech v malebném prostředí pod Pálavou. Závod se jel jako Mistrovství České republiky olympijské třídy ILCA 6 a jako Pohár České republiky tříd ILCA 7, Finn a Evropa.

projít na článek

Jachting, koronavirus a olympijské hry

Stejně jako všech ostatních sportů se omezení spojené s pandemií koronaviru samozřejmě silně dotýkají i jachtingu. Olympijské hry zatím odloženy ani zrušeny nebyly, a tak je otázkou, jak to nakonec dopadne s poslední evropskou jachtařskou kvalifikací.

projít na článek

Mistrovství světa nové olympijské třídy iQFoil

156 mužů a 72 žen startovalo v nové a rychle rostoucí supermoderní olympijské třídě. Od 16. do 22. srpna se konalo historicky první mistrovství světa nové olympijské třídy IQfoil ve Švýcarsku na jezeře Silvaplana. V náročných čtyřech dnech závodění, se zv

projít na článek

Jachting: Dvě české dívky na mistrovství světa olympijské třídy

Alessia Palanti z pražského klubu YC CERE a Klára Himmelová z YC Nechranice vstoupily 1. prosince do bojů o titul v olympijské třídě ILCA 6.

projít na článek

Evropští windsurfaři budou bojovat o poslední místa na olympiádu

Dnes začíná v Portugalsku mistrovství Evropy olympijské třídy RS:X. Závodit budou muži, ženy i junioři. Pro evropské windsurfaře a windsurfařky je to poslední možnost, jak se kvalifikovat na letní olympijské hry v Tokiu.

projít na článek