Bramboráčky na nichž je vrstva kuřecí směsí obsahující houby, pórek, a vše vám v restauraci donesou zapečené v malé zapékací misce, jsem poprvé měla možnost ochutnat, když jsem se přistěhovala do Mladé Boleslavi. V zdejších restauracích ho najdete pod pojmem tatranské kuře a je připravováno s žampiony a kuřecí kousky jsou také méně výraznější chuti, stačí jen sůl a pepř. Určitě si na něj zase někdy dojdu, prozatím si vystačím s následujícím receptem. Ingredience pro 4 porce 500 g kuřecí prsa2 lžíce kukuřičného škrobu+ 1 lžíce vody+ 1 lžička kořenicí směsi např. pečené kuře 1 paprika kapie1 malá cibule1 menší pórek50 g slaninyhrst sušených hříbků + 2 dl vody sůl dle chutipříloha: bramboráky Postup Nejprve zalijeme sušené houby požadovaným množstvím vody a necháme odstát.Maso nakrájíme na nudličky a pořádně promícháme s kořením, škrobem a vodou. Necháme uležet.Připravíme si zeleninu. Omyjeme a nakrájíme cibuli nadrobno, pórek na kolečka a papriku na kousky.Na pánvičce na oleji orestujeme maso, poté přidáme slaninu, cibulku, přilijeme namočené houby i s tekutinou a cca 5 minut podusíme. Následně přidáme zbylou zeleninu, osolíme dle potřeby a ještě chvíli restujeme.Podáváme s bramboráčky. Tip! Hotovou směs s bramboráčky můžete dát do zapékací mísy, posypat sýrem a zapéct v troubě s funkcí gril 3-5 minut. Článek Kuřecí směs s bramboráky se nejdříve objevil na Mezi hrnci.
Směs na obalování Hraška je unikátní český výrobek na čistě rostlinné bázi, bez jakýchkoli přídavných látek. Název odkazuje k tomu, že hlavní složkou této delikatesy je hrách. Dále pak obsahuje směs obilovin (kukuřice, rýže, jáhly), česnek, sůl, směs koře
projít na článekPřinášíme vám originální recept na řízky, které nejsou obalené klasicky v trojobalu, ale ve fantastickém hořčicovém těstíčku. Tato verze řízků přináší do tradičního pokrmu novou chuť a rozmanitost, a stává se momentálně favoritem v mnoha domácnostech. Hoř
projít na článekDnes mám pro vás tip na využití růžičkové kapusty. Tato zelenina je zdrojem vitamínů, minerálních látek a můžete ji zpracovávat různými způsoby. Ať už restovaná se slaninou jako příloha, připravovaná nad párou nebo právě jako součást polévky. Nejlepší je
(4 porce) Pyré z medvědího česneku 200 g medvědího česneku 50 g másla sůl muškátový oříšek Medvědí česnek spařte ve vroucí osolené vodě a okamžitě zchlaďte. Dejte do thermomixu, přidejte nakrájené máslo a rozmixujte. Podle potřeby zřeďte trochou vod
projít na článekLetos se počet směsí, které může Pirelli nominovat na celou sezónu, zvýšil na šest, protože byla vytvořena nová směs v nejtvrdší řadě. Jsou očíslovány od nuly do pěti, od nejtvrdší po nejměkčí, přičemž písmeno 'C' znamená 'směs'.
projít na článek