Kvíz: Poznejte v tomto starci hrdinu superslavného italského seriálu! 100% ho znáte. Točil se v Čechách

Tento italský seriál hltali fanoušci dobrodružného krimi hlavně v 80. letech, ačkoliv na obrazovkách se díky několika řadám udržel až do roku 2001. Jeho oblíbenost stvrzuje i fakt, že se jím inspirovali tvůrci hry Městečko Palermo. Pokud si vzpomínáte, jedna z postav se jmenovala jako hlavní hrdina.

projít na článek

Kvíz: Poznejte v tomto hezkém vousáčovi malého hrdinu českého oscarového filmu? Chytří na to přijdou

Narodil se 1. ledna 1990 a jako malý chlapec exceloval ve Svěrákově veleúspěšném filmovém počinu oceněném oscarem. Co dělá dětská hvězda tohoto filmu dnes?

projít na článek

Kvíz, poznej film podle fotky: Tato je z nejpřihlouplejšího seriálu. Jan Hartl se za něj dodnes stydí

Ať jsou zahraniční či domácí produkce, v seriálech dnes můžeme osudy hrdinů prožívat na televizní obrazovce několik let. Seriály minulého režimu byly „jednořadové“, obvykle o třinácti dílech. Ten, o kterém je řeč, měl pouhých sedm dílů a hlavní postavou j

projít na článek

Filmový kvíz: Poznejte v tomto starém muži sexy blonďáka z bláznivých komedií? Chytré to napadne okamžitě

Býval sexy idolem žen i filmového plátna. S Budem Spencerem tvořili nerozlučnou dvojici. Dnes je z něj starý prošedivělý pán. Jak vypadá a co dělá kdysi skvělý herec dnes?

projít na článek

Kvíz: Jak znáte dějiny své vlasti. Pokud spletete více něž 3 otázky, jste ostuda Čechů a vraťte se na ZŠ

Data, jména, mizivý kontext a otázka: „K čemu mi to bude?” Tak nějak vypadala výuka dějepisu před dvaceti lety. Není divu, že většina žáků tento předmět neměla ráda. Pamatujete si z nekonečného biflování o české historii něco? Zkuste si náš kvíz.

projít na článek

Kvíz pro milovníky klasiky: Poznejte film s Burianem! Napovíme: Do Baarové se zamiloval tenkrát doopravdy

Martina Friče jsme zvyklí vídat spíše v profesi režiséra, Theodora Pištěka zase v pozici návrháře kostýmů. V tomto filmu si ale střihli důležité role a Vlasta Burian s Lídou Baarovou dokonce dvojrole. Československá komedie tehdy slavila obrovský úspěch.

projít na článek