Kvíz: Toto je 10 slov, které naši předci používali k pojmenování běžných věcí. Když dáte 8, jste skvělí

Svět kolem nás se neustále mění a spolu s ním i jazyk, kterým mluvíme. Není tedy divu, že během návštěvy u prarodičů může někdy dojít k nedorozumění. Naše babičky totiž stále používají slova, jež se z dnešní řeči vytratila. Myslíte si, že je zvládnete uhodnout? Otestujte se.

projít na článek

Těmito bylinnými čaji naši moudří předci čistili cévy a ničili cholesterol. Teď mají ďábelskou sílu!

Pokud vás trápí ucpané cévy a vysoká hladina cholesterolu, pak pro vás máme dobrou zprávu. Váš problém vyřeší bylinné čaje. Ty s oblibou používali již naši moudří předci.

projít na článek

Exkurze do archeoparku Všestary

22.4. se žáci 6. a 7. ročníku v rámci výuky dějepisu vydali na exkurzi do archeoparku Všestary. Zde je čekaly 3 programy. V prvním si zopakovali jaké nástroje naši předci používali, viděli, jak probíhalo pohřbívání či jak vypadala jeskyně, ve které naši p

projít na článek

Tímto kvízem si naši předci bystřili mozek: Najdi na obrázku 4. postavu. Pozor! Je to chyták pro chytré

Jak moc dbáte na své mentální zdraví? Odborníci se shodují, že účinnou prevencí degenerativních onemocnění je neustálá mozková aktivita. Pokud chcete zbystřit smysly a zapojit mozkové závity, vyzkoušejte si náš kvíz. Najdete na obrázku 4. postavu?

projít na článek

Kvíz: Doplňte S nebo Z na začátku slov! Jev probíraný v 5. třídě je jedním z nejtěžších. Kolik zvládnete?

Pravidla českého pravopisu jsou proslulá svou složitostí. Mezi tvrdé oříšky patří také používání předpon S a Z. Hlavním problémem totiž je, že je stačí prohodit a význam některých slov se změní. Kdy se píšou a na co si dát pozor?

projít na článek

Kviz: Dejte si test z vyjmenovaných slov. Tohle jsou samé zákeřné špeky. Plný počet nedá skoro nikdo!

„Století, v němž nezná meze nukleární fyzika, be fe le me pes se veze nikomu nic neříká,” zpívá se ve filmu Světáci. Text písničky většině žáků mluví z duše. Učení vyjmenovaných slov nazpaměť není totiž jednoduché. Pamatujete si z téměř každodenního drilo

projít na článek