Kvíz: Doplňte S nebo Z na začátku slov! Jev probíraný v 5. třídě je jedním z nejtěžších. Kolik zvládnete?

Pravidla českého pravopisu jsou proslulá svou složitostí. Mezi tvrdé oříšky patří také používání předpon S a Z. Hlavním problémem totiž je, že je stačí prohodit a význam některých slov se změní. Kdy se píšou a na co si dát pozor?

projít na článek

Rychlý zábavný kvíz proti stárnutí mozku: Doplň chybějící část obrázku. Mělo by Vám stačit 5 vteřin

Pokud máte bystrý postřeh a rychle vám to pálí, pak rozhodně nikam neodcházejte. Přinášíme vám jedinečný zábavný kvíz, se kterým procvičíte mozek, aby nestárnul. Zvládnete doplnit chybějící část obrázku?

projít na článek

Kvíz: Toto je 10 slov, které naši předci používali k pojmenování běžných věcí. Když dáte 8, jste skvělí

Svět kolem nás se neustále mění a spolu s ním i jazyk, kterým mluvíme. Není tedy divu, že během návštěvy u prarodičů může někdy dojít k nedorozumění. Naše babičky totiž stále používají slova, jež se z dnešní řeči vytratila. Myslíte si, že je zvládnete uho

projít na článek

Kviz: Dejte si test z vyjmenovaných slov. Tohle jsou samé zákeřné špeky. Plný počet nedá skoro nikdo!

„Století, v němž nezná meze nukleární fyzika, be fe le me pes se veze nikomu nic neříká,” zpívá se ve filmu Světáci. Text písničky většině žáků mluví z duše. Učení vyjmenovaných slov nazpaměť není totiž jednoduché. Pamatujete si z téměř každodenního drilo

projít na článek

Next Project: AZ Kvíz

The Ad for Fanta is almost done and here comes the next project: a brand new intro (and inner graphics) for the cult TV game, AZ Kvíz. Lets play!

projít na článek

Rychlý zábavný kvíz na trénink postřehu a procvičení mozku: Najdi 3 šestky do 8 vteřin! Chytří to dají!

Pokud máte bystrý postřeh a rychle vám to pálí, pak rozhodně nikam neodcházejte. Přinášíme vám jedinečný kvíz, se kterým dokonale potrénujete své kognitivní funkce. Najdete na obrázku 3 šestky?

projít na článek