Léčivé účinky kardamomu

Kardamom je bylina, jejíž semena se využívají k výrobě léků. Samotný kardamom se používá proti zažívacím obtížím, včetně pálení žáhy, střevním křečím, syndromu dráždivého tračníku, střevní plynatosti, zácpě, jaterním a žlučníkovým potížím a proti ztrátě chuti k jídlu. Kardamom je velmi účinný i proti nachlazení, kašli, zánětu průdušek, bolesti v ústech a krku. Někteří lidé používají kardamom jako stimulant proti potížím s močením. V potravinovém průmyslu slouží jako koření.

projít na článek

Léčivé účinky jablečného octa

Jablečný ocet není módním výstřelkem a hitem dnešní doby. Znali a používali jej už Babyloňané před 10 000 lety, kteří věřili v jeho rozsáhlé léčivé účinky. Hippokrates jej, dle dostupných informací, využíval jako přírodní antibiotikum a pro japonské samur

projít na článek

Alergie na zázvor

Zázvor je čím dál více populárnější v oblasti samoléčitelství. Je dobrým nástrojem proti chřipce a nachlazení, má protizánětlivé a antioxidační účinky. Jeho další léčivé účinky, například při léčbě rakoviny, nebyly vědecky potvrzeny. V Číně a Indii je pou

projít na článek

Hřebíček - nežádoucí účinky

Hřebíček jsou poupata hřebíčkovce vonného (latinsky Syzygium aromaticum) sušená na slunci. Mají nasládlé aroma, mírně štiplavou a otupující chuť. Nejvíce je hřebíček rozšířen v kuchyni jako aromatické koření, další využití má v dekoracích a rovněž jsou zn

projít na článek

Léčivé účinky kostivalu

Kostival patří mezi nepostradatelné a nejlepší bylinky, které lze v naší přírodě najít. Ale pozor – na jednu stranu léčí, na tu druhou je však při dlouhodobém podávání jedovatý.

projít na článek

Houby proti rakovině

Léčivé vlastnosti hub jsou známy po staletí a jsou využívány v tradiční čínské medicíně. Houby mají nezanedbatelné protinádorové účinky. Ve skutečnosti jen stěží najdete houbu, která neobsahuje látky potlačující rakovinné bujení. Ne všechny houby jsou si

projít na článek